06 / 05 / 2024

Yeni ticaret savaşları 'hurda'dan çıkacak

Yeni ticaret savaşları 'hurda'dan çıkacak

Yeşil ekonominin öne çıkması ve karbon salınımı hedefleri doğrultusunda hurdanın kıymete bineceği ve hurda ihracatçısı ülkelerden kaynaklı arz sıkıntısı yaşanabileceği belirtilirken, Türkiye'nin bu senaryoya hazırlanması gerektiği belirtiliyor.



Uluslararası danışmanlık şirketi KPMG'nin “Çelik Sektörel Bakış - 2022” raporuna göre Türkiye dünyada Çin, ABD, AB'den sonra en çok hurda tüketen dördüncü ülke. Türkiye'nin çoğunlukla hurdayı ithal ettiğinin altı çizilen raporda hurdanın yeşil ekonomiyle birlikte öneminin daha da artacağına dikkat çekilerek, ticaret savaşlarının yeni bir versiyonu olarak hurda savaşlarının gelecek yıllarda gündeme oturabileceği dile getirildi.

Türkiye en çok ithalat yapan ülkelerden biri

Uluslararası arenada çelik sektöründe yaşanan gelişmelerin yer aldığı KPMG'nin “Çelik Sektörel Bakış - 2022” raporuna göre dünyada en çok hurda tüketimini yapan ülke Çin. Çin'in ardından hurda tüketiminde ABD, AB ve sonra Türkiye geliyor. Çin ürettiği hurdanın tamamını kullanırken bu alanda ithalatı yüksek değil. AB ise en büyük ihracatçıları sıralamasında başı çekerken ABD ve Japonya'da AB'yi takip ediyor. Türkiye ise çelik üretiminde kullandığı hurdayı ağırlıklı olarak Rusya ve Baltık ülkelerinden ithal ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön