27 / 04 / 2024

Yeni yapılacak İnönü Stadı'nın adı Fiyapı Arena mı olacak

Yeni yapılacak İnönü Stadı'nın adı Fiyapı Arena mı olacak

İnönü Stadı'nın yerine inşa edilecek yeni stadın yapımına talip olan Fiyapı'nın patronu İnan, 'şžartım, stadın adının Fiyapı Arena olması. Teklifimiz öyle cazip ki, ben İnönü'yü kullanmamayı kabul edeceklerini düşünüyorum' dedi



İnönü Stadı'na 1+1 yıllık anlaşmayla isim sponsoru olan Fiyapı, yeni stadın yapımına da talip. 'Aklımdaki model net. Haftaya Beşiktaş yönetimiyle masaya oturup detayları anlatacağız' diyen Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ü®nan, teklifleri kabul edilirse, en az 5 yıl olmak kaydıyla 10 yıla kadar anlaşmayı uzatmak istediklerini, bugün Fiyapı Ü®nönü Stadı olan ismin de Fiyapı Arena şekünde değiştirilmesinin olmazsa olmaz şartları olacağını söyledi.

EKİMDE SÜRE DOLUYOR

'İnönü adı kullanılmayacak mı' sorusunu yönelttiğimiz İnan, 'İsteğimiz, Fiyapı Arena olması. Bunun dışında bir şey bizi mutlu etmez. Yönetim kabul eder mi bilmiyorum ama bizim teklifimiz cazip. ikna olacaklarını düşünüyorum' açıklamasını yaptı. Sponsorluk sözleşmelerinin 1 +1 yıl şeklinde yapıldığını hatırlatan Ü®nan, 'Stat yıkılırsa 1 yılda anlaşma bitecekti. şžimdi yıkım kesinleşti. Anlaşma, Ekim 2011'de bitiyor' dedi. İnan, yeni stadın yapımıyla ilgili resmi teklifi 20 şžubat'a kadar Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetime sunacaklarını söyledi.

Fiyapı ile Beşiktaş'ın anlaşmasının ardından, stada ismini veren İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker'in dava açmaya) hazırlandığı konuşulmuş, İnönü'nün torunu Hayri Ü®nönü de 'izmir'deki Atatürk Stadı'nın isminin önüne bir şey ekleyebiliyorlar mı' diyerek rahatsızlığını dile getirmişti.

Beşiktaş, Fiyapı ile ilk yıl için 3.5, ikinci yıl için 3 milyon dolarlık anlaşma yapmıştı. Yıldırım Demirören de yeni stadın 120 milyon Euro civarında bir maliyeti olacağını söylemişti.

Öncelik karışıklığı çıktı

Fikret İnan, isim hakkına sahip oldukları için yönetimle de vardıkları mutabakat sonucunda stadın yapımında öncelikleri olduğunu belirtti. Ancak, konuyla ilgili görüştüğümüz Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Vardar ile Beşiktaş Mali İşlerden ve Sponsorluklardan Sorumlu Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu böyle bir öncelik bulunmadığını söyledi. Soğancıoğlu, söz konusu önceliğin yalnız isim hakkı anlaşması konusunda tanındığını kaydetti.

'Yap-işlet-devret modeli ve yeni projeyle gideceğiz'

Teklifte bulunarak yönetimden önce davrandıklarını söyleyen Fikret inan, 'Belki de bir ihale olacak ama biz önceden projemizi anlatmak istedik. Kafamda iş gayet net. Yönetime de makul gelirse, bu iş ihalesiz hallolur' dedi. inan, bu işi almak için ciddi biçimde çabalayacaklarını belirterek, tüm hazırlıklarının tamam olduğunu, Beşiktaş yönetiminin karşısına yap-işlet-devret modeliyle çıkacaklarını söyledi, inan, 'şžu anda kamuoyunda konuşulan projeler avan projelerdir. Bunlar üzerinde çok değişiklikler yapılır. Bizim de başka bir projemiz var. Ama teklifin kabul edilmesi halinde tabii asıl projeyi belirleyip netleştireceğiz' şeklinde konuştu.
Habertürk/Menekşe ATASELİM


Geri Dön