Kent Haberleri

Yeni yardım paketi az önce duyuruldu…1.500 TL nakit ödeniyor! Mutlaka bakın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyacı olan hiçbir vatandaşı açıkta bırakmamak için hazırladığı destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Bakanlığın belirttiği koşullardaki hanelere 1.500 TL nakit ödeme yapılacak. Peki kimler yararlanabilir? Yapılan son dakika açıklamasına göre şartları taşıyan hanelere 1

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın farklı ihtiyaçları olan ve güçlükleri bulunan vatandaşlar için hazırladığı sosyal destek ödemesi paketlerine yeni bir paket daha eklendi.  

Yapılan son dakika açıklamasına göre şartları taşıyan hanelere 1.500 TL nakit desteği verilecek.

Bakanlık, yaşlılık aylığı, evde bakım parası, elektrik – doğalgaz fatura desteği dahil pek çok farklı maddi destek paketiyle, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Bu kapsamda sürekli yeni destek paketleri hazırlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni  bir destek ödemesine daha başlıyor.

BU ŞARTI YERİNE GETİRENE 1.500 LİRA 

Bu yeni SED ödemesi, şartları sağlayan ailelere 1.500 TL olarak ödenecek. Başvuru için 18 yaş üstü olma şartı aranacak ve şartları yerine getiren tüm hanelere ödeme aylık olarak yapılacak.

Bakanlık tarafından belirlenen şartları yerine getirenler, ödemelerini PTT şubelerinden çekebilecek. Peki başvurmak için ne gerekli?

Bakanlığın yeni destek ödeme paketi, "Terör Zararı Yardımları" adı altında başlattı.  Bu yeni destek ödemesini almak isteyen vatandaşlar, başvuruları onaylandıktan sonra düzenleme ödeme alacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler  Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasında,  bu yeni destek ödemesinin Aile Terör Zararı Destekleri; terör olaylarından etkilenmiş kişilerin acil durum çerçevesinde gıda, giyim, yol, eğitim ve barınma gibi ihtiyaçlarına yönelik yeni bir destek ödemesi yapılacağı duyuruldu.

Eğer şartları sağlıyorsanız bu destek ödemesinden yararlanmak için 18 yaşından büyük bir kişinin başvuru yapması yeterli olacak. Peki nasıl başvuru yapılacak?

GÖÇ ETMİŞ AİLELERE VERİLECEK

Paketten yararlanmak isteyen vatandaşlardan bu şartı yerine getirenlere 1.500 lira nakit desteği yapılacak.   Terör olaylarından etkilenen ailelerin yararlanabileceği destek ödemesi,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Başvuru yapmak için 18 yaşından büyük olmak şartı aranırken, Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre, ikamet ettiği kentte veya bölgede terör olaylarından etkilenen ve bu nedenle göç etmek zorunda kalmış aileler bu yeni destek ödemesinden yararlanacak.

Depremzedelere taşınma yardımı başladı mı? 15 bin TL taşınma yardımı hangi tarihte yatırılacak?

EYT’yi kaçıranlar, yine de erken emekli olabilirsiniz! İşte erken emeklilik yöntemleri...

İş Bankası az önce açıkladı… EYT’liler, bu kadar ödeme alacaksınız!