29 / 04 / 2024

Yeni yargı paketiyle kentsel dönüşümün önü açılıyor!

Yeni yargı paketiyle kentsel dönüşümün önü açılıyor!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, "Fikirtepe gibi kentsel dönüşüm alanlanında yapılacak olan acele kamulaştırmalara karşı mağdur olanlar mahkemeye başvurdukları takdirde davalar üç-beş ayda sona erecek" dedi.



Yeni yargı paketi kapsamına alınan düzenlemelerle kentsel dönüşümün önü açılacak. Böylece, idari yargıda birkaç yıl süren, riskli alanlardaki kentsel dönüşüm davalar birkaç ay içinde bitirilecek. Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, "Fikirtepe gibi kentsel dönüşüm alanlannda yapılacak olan acele kamulaştırmalara karşı mağdur olanlar mahkemeye başvurduldan takdirde davalar üç-beş ayda sona erecek" dedi.


DAVALAR ERKEN BİTECEK 


Gürsel Öngören, riskli alanlarda uygulanacak olan acele kamulaştırma kararlarına karşı açılacak olan davaların da "ivedi yargılama" kapsamına alındığını, normalde 3 yıl süren davalann ivedi yargılamayla üç-beş ayda bittiğini kaydetti. Fikirtepe'deki dönüşümü ömek veren Öngören, "Fikirtepe' de 30 bin metre kare alan içinde 10 metre derinliğinde hafriyat yapılmış ve 200 metre kare bir ev hafriyat çuîaırunun ortasında tek başına yıkılmadan 'direnen ev' olarak fotoğraflanmıştı. 


Yeni Şafak


Geri Dön