06 / 05 / 2024

Yenikapı Meydanı 23 Mart Pazar günü açılacak!

Yenikapı Meydanı 23 Mart Pazar günü açılacak!

Yerel seçimlere 13 gün kala liderler meydanlarda halka seslenirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 23 Mart Pazar günü İstanbul’da farklı bir mitinge imza atacak. Erdoğan, Yenikapı’da denizin doldurulmasıyla oluşturulan alandaki ilk mitingi gerçekleştirecek



Sahile dolgu yapılarak oluşturulan miting alanı için gün sayılıyor. Meydan Başbakan Erdoğan’ın 23 Mart Pazar günü yapacağı mitingle açılacak.


Yerel seçimlere 13 gün kala liderler meydanlarda halka seslenirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 23 Mart Pazar günü İstanbul’da farklı bir mitinge imza atacak. Erdoğan, Yenikapı’da denizin doldurulmasıyla oluşturulan alandaki ilk mitingi gerçekleştirecek. Miting alanında hummalı bir çalışma devam ediyor. Ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmalarının yanı sıra Başbakan’ın halka sesleneceği İDO iskelesinini bulunduğu tarafta dev bir platform kuruluyor. Proje kapsamında yapılan çalışma ile 1 milyon 250 bin kişilik miting alanı, 2 bin 200 araç kapasiteli açık otopark ile 760 otobüs kapasiteli açık otopark alanı hizmete girecek. Otoparkların yanı sıra sahne, sağlık, idari ve güvenlik birimleri, kafe, büfe, restoran, sergi alanları, ahşap iskeleler ve engelli localarındaki çalışmalarda sona yaklaşıldı. Dolgu yapılan 673 bin metrekarelik alanın 378 bin metrekasi yeşil alan olurken, alana 5 bin adet ağaç dikilecek. Miting alanı 31 milyon liraya mal oldu.



Rahat ulaşım


Yenikapı meydan projesinde, farklı ulaşım imkanları ile (denizyolu, karayolu, metro, hafif raylı sistemler, havaalanı bağlantısı olan) toplanmanın ve dağılmanın hızlı ve konforlu bir şekilde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Alanda aynı anda birden fazla etkinlik yapma da mümkün olacak.


Koruma Kurulu’na rağmen...


Proje başlarken başta Şehir Plancıları, İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Odası olmak üzere farklı kurumlar dava açtı. Dolgunun ‘SİT alanına değil denize’ yapılacağı gerekçesiyle kurul yetkisiz bırakıldı. 1 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun, yeni yapılacak meydanın tarihi yarımadanın silüetini ve topografyasını bozacağını ve arkeolojik mirası etkileyeceğini belirtmesine rağmen proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayıyla geçti. Projenin hemen yanı başında 8.500 yıllık, UNESCO’nun dünya mirası listesinde yer alan, kentsel ve arkeolojik sit alanı bulunuyor.


Vatan Gazetesi 


Geri Dön