04 / 05 / 2024

Yenikapı'daki dolgu alanında çalışmalar hız kazandı!

Yenikapı'daki dolgu alanında çalışmalar hız kazandı!

Yenikapı 'daki dolgu alanındaki çalışmalar son hızla devam ediyor. Yeni Kapı projesinin yerel seçimlere yetiştirilmesi bekleniyor. Çalışmalar sonucu alanda 1 milyon kişilik bir meydan oluşturulacak.



Yenikapı’da miting, konser, festival ve fuar alanı olarak kullanılmak üzere denizde dolgu oluşturulan meydanın inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Projenin yerel seçimlere yetiştirilmesi bekleniyor. Çalışmalar sonucu alanda 1 milyon kişilik bir meydan oluşturulacak.


Proje, Yenikapı İDO İskelesi ile Kennedy Caddesi arasındaki sahil şeridinde devam ediyor. "İstanbul Metropolü Miting ve Gösteri Alanı" adı verilen projenin çalışmaları yerel seçimlerin yaklaşmasıyla hız kazandı. İnşaat alanına denizden ve karadan hafriyat taşınarak alan doldurulmaya çalışılıyor. Çok sayıda hafriyat kamyonun çalıştığı projenin yerel seçimlere yetiştirilmesi için yoğun mesai harcandığı gözlendi.


PROJE TAMAMLANDIĞINDA NELER OLACAK?


Alanda, 700 bin ile 1 milyon kapasitelik miting, konser veya fuar alanı yer alacak. Meydanda bir sahne, sağlık, idari ve güvenlik birimleri için kulübeler, kafe, büfe, restoran, sergi alanları, ahşap iskeleler ve engelli locaları yer alacak. 2.5 milyonluk nüfusun atık suyunun arıtılacağı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi kurulacak. Ayrıca alanda, 2 bin 200 araç kapasiteli açık otopark, 760 otobüs kapasiteli açık otopark olacak. 715 bin metrekarenin 450 bin metrekaresi yeşillendirilerek park olarak hizmet verecek.


Bugün


Geri Dön