27 / 04 / 2024

Yenimahalle Belediye binası 26 yıl sonra hizmet alanı oldu!

Yenimahalle Belediye binası 26 yıl sonra hizmet alanı oldu!

Yaklaşık 26 yıldır Gayret Mahallesi Ivedik Caddesi 33 numarada hizmet veten Yenimahalle Belediye Başkanlığı Binasının imar planlarında 'semt hali ve katlı otopark alanı' olarak gözüktüğü ortaya çıktı.




Yaklaşık 26 yıldır Gayret Mahallesi İvedik Caddesi 33 numarada hizmet veren Yenimahalle Belediye Başkanlığı Binasının imar planlarında 'semt hali ve katlı otopark alanı' olarak gözüktüğü ortaya çıktı. Sayıştay Denetim Raporları'na yansıyan durum üzerine Yenimahalle Belediye Meclisi, 'semt hali ve katlı otopark alanı' olarak gözüken imar planını 'belediye hizmet alam" olarak değiştirerek Büyükşehir Belediye Meclisi'ne havale etti 


SAYİŞTAY RAPORLARINA YANSIDI 

Sayıştay Başkanlığı nın 21.04.2014 gun ve 20/24/22285 sayılı yazısında. Yenimahalle Belediyesi yönetim, idari ve teknik hizmetlerinin yer aldığı ana binasının imar planı ile uyuşmadığı, mevcut taşınmazın bulunduğu parselin imar planında belediye hizmet alanına dönüştürülmesine yönelik 1/5000ölçekli nazım imar ve l/1000ölçekli uygulama imar planlarının onaylanıp belediye hizmet binasının yapı ruhsatının alınması gerektiği belütıkli. 


İMAR PLANINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI 

Yenimahalle Belediye Meclisi 09.09.2014 gun ve 577 sayılı kararında. Sayıştay Başkanlığının denetim raporu doğtultusunda ve kamu yaran gözeterek söz konusu parselin 'Belediye Hizmet Alanı' olarak düzenlen meşine ilişkin imar planlarını hazırlayarak Buyukşehir Belediyesine gönderdi, imar ve Bayındırlık Komisyonunun inceleyerek onay verdiği imar değişikliği raporunun önümüzdeki günlerde Büyukşehır Belediye Meclisi'nde görüşülmesi bekleniyor. 



Hürriyet Ankara


Geri Dön