02 / 05 / 2024

Yenimahalle Belediyesi İmar Planı Kitabı tamamlandı!

Yenimahalle Belediyesi İmar Planı Kitabı tamamlandı!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün hazırladığı Yenimahalle İmar Planı Kitabı'nda Yenimahalle ilçesinin her bir metrekaresinin imar planları bulunuyor. Kitap özellikle emlakçılar, mimarlar, mühendisler, müteahhitlelerin rehberi



GERÇEKLEŞTİRDİĞİ projeler ile "ilk"lerin belediyesi olarak anılan Yenimahalle Belediyesi, yine örnek bir hizmeti uygulamaya koydu. 

"Yenimahalle İmar Planı Kitabı"nı tamamlayan Yenimahalle Belediyesi, şeffaf belediyecilik anlayışına verdiği önemi bir kez daha gösterdi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün hazırladığı bu kitap ile ilçenin imar planlarına isteyen herkes ulaşabilecek. Yenimahalle ilçesinin her bir metrekaresinin imar planlarının içinde bulunduğu kitap özellikle emlakçılar, mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve inşaat firmaları için bir bilgi hazinesi niteliğinde olacak. 


İMAR PLANLARI BİR KENTİN TEMELİDİR 


Bu tarz projelerin daha modern ve daha yaşanılabilir kentler için çok öneli olduğunu dikkat çeken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Gerçekleştirdiğimiz ilklere bir yenisini daha ekledik. 

İmar planları bir kentin temelidir. İmar planları doğru ve dürüst şekilde oluşturulduğunda bir kentin kalkınması ve modernleşmesi çok daha hızlı ve kolay olur" dedi. 


BU KİTAP BELEDİYENİN HALKA AÇILMASIDIR" 


İmar planlarının bir kentin kimliğini oluşturduğunu da söyleyen Yaşar, "Kentin kimliğini bilmek herkesin hakkıdır. Tüm kamu kurumları halkına karşı eksiksiz şeffaflık sağlamalıdır. Bu kitap belediyenin halka açılmasıdır. Umarız diğer belediyelerde bu çalışmayı örnek alır. Yollardan, yeşil alanlara, sit alanlarından kamusal alanlara kadar herkes imar planlarını bilecek bu bilgiler ışığında insanlarımız daha sağlıklı yatırımlar yapabilecek" dedi. 


Anadolu


Geri Dön