29 / 04 / 2024

Yerabatan Sarnıcı'ndaki binalar taşınıyor!

Yerabatan Sarnıcı'ndaki binalar taşınıyor!

Yerabatan Sarnıcı'ndaki 336 sütundan 40'ında derin çatlaklar oluşmasına neden olan İl Özel İdare ve İl Genel Meclisi binaları taşınıyor



İstanbul'un önemli kültür varlıklarından biri olan ve dünyanın en büyük sarnıçlarından biri kabul edilen Sultanahmet'teki bin 500 yıllık Yerebatan Sarnıcı sütunlarının çatlamasına neden olduğu belirtilen binalardan kurtuluyor. 1999 yılında geliştirilen "Yerebatan Sarnıcını kurtarma projesinde" 11 yıl sonra ilk somut adım atıldı. Sarnıcı ağır yükten kurtaracak proje kapsamında İl Genel Meclisi binaları yıkılacak. İl Özel İdaresi ise Aksaray'da yapımına başlanan ve bitme aşamasına gelen binalara taşınacak. Binalar yıkılıp, yerleri yeşil alan olarak düzenlenecek. Sarnıç ise 30 yıl sonra rahat nefes alacak.

ARALIK 2009'DA BİTECEKTİ

Özel İdare ve İl Genel Meclisi binalarının yapılması için valilik Vatan Caddesi üzerinde tespit edilen arsaya binayı yapıyor. İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Aslantürk, "Yılbaşında bitmesi gereken binada çevre düzenlenme ve elektrik işleri kaldı. Bina bittiğinde hemen taşınılacak. Ardından sarnıç üzerindeki iki bina da yıkılarak arsaları yeşil alan olarak düzenlenecek" diye konuştu. 
Star


Geri Dön