Yeşil alanlar üzerinde kentsel dönüşüm olmaz!
MHP Ankara İl Başkanı Fatih Cetinkaya, İl Başkanlığında düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Bakanlar Kurulu'nun Çankaya, Mamak, Etimesgut ve Gölbaşı'ndaki 8 etapta ilan ettiği kentsel dönüşüm alanı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
MHP Ankara İl Başkanı Fatih Cetinkaya, hükümetin Ankara'nın 4 ilçesinde planladığı uygulamanın kentsel dönüşümle ilgisinin olmadığını iddia ederek, "MHP olarak kentsel dönüşüme karsı değiliz. Ancak yeşil alanlar üzerinde kentsel dönüşüm olmaz. Olsa olsa rantsal bölüşüm olur" dedi.
MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya, İl Başkanlığında düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Bakanlar Kurulu'nun Çankaya, Mamak, Etimesgut ve Gölbaşı'ndaki 8 etapta ilan ettiği kentsel dönüşüm alanı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Ankara'nın dününe, bugününe ve yarınına dair hangi adım atılsa sonuna kadar takipçisi olacaklarım ifade eden Çetinkaya, "İşte yine hep birlikte Başkentimiz üzerinde oynanan oyunları gün yüzüne çıkanp, yangından mal kaçırırcasına, dağılmakta olan bir bakanlar kurulundan karar çıkararak Ankara'nın geleceğini ipotek altına almak isteyen uygulamaları kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.
MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "4 ilçe ve 8 etap halinde, saydığımız esaslann hiçbirinin olmayışı, kamuoyu vicdanında ve duyarlı zihinlerde, neden bu alanların tercih edildiği noktasında dev bir soru işareti oluşturmaktadır. Kentsel dönüşüme konu olan alanlardan birisi Çankaya ve Mamak ilçe sınırlarını kapsayan KarataşMühye-İmrahor hattını kapsayan devasa alandır.
Bu devasa alana dikkatle baktığımızda gördüğümüz detayların bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum. İmrahorMühye-Karataş bölgesinde kentsel dönüşüm ilan edilen alanın toplam büyüklüğü 678 hektardır.
Yani 6 milyon 787 bin metrekare.
Kabaca ölçeklendirecek olursak yaklaşık 1400 futbol sahası büyüklüğünde. Hal böyle iken, 678 hektarlık bu devasa alanın içerisinde şu an mevcut bulunan yapısal alan sadece 35 hektarla sınırlıdır. 678 hektarlık koca bir alanın sadece 35 hektarında kent izlerine rastlıyoruz. O zaman neyi dönüştürüyorsunuz -Niye dönüştürüyorsunuz?
Cenel toplamı değerlendirdiğimizde karşımıza şu sonuç çıkıyor: Kentsel dönüşüm yapılacak toplam alan 2.956 Hektar yani 29.560. ooom2, an itibariyle kentsel diye nitelenebilecek bina alanı sadece 37.47 Hektar yani 374.700m2'dir.
Toplam alandan yapılaşma olan alanı çıkardığımızda, üzerinde hiçbir yapılaşma emaresi olmayan boş alan miktarı da 29.185.300 m2 olarak karşımıza çıkıyor. Yenimahalle, Keçiören, Mamak, Etimesgut ve Çankaya ilçelerimizin sınırlarında bulunan birçok mahallemizde kentsel dönüşüm kaçınılmazdır.
Demetevler'den tutun da, Akpmar'a, Dikimevi'nin ve Cebeci'nin yıkılmaya yüz tutmuş binalarına varana dek birçok mahallemiz acilen kentsel dönüşüm müdahalesine muhtaçtır.
Yüzbinlerce nüfusun yaşadığı, her gün tüm Ankaralıların sıkıntılarını hissettiği bu alanların önceliği dururken, bomboş araziler üzerinde alman kentsel dönüşüm kararlarını iyi niyetli yorumlamamızı kimse bizden beklemesin.
Bu durum da az maliyetli yüksek rantlı kentsel dönüşümü akıllara getirmektedir. Yeni kurulacak kabineyi bekleyen bir Bakanlar Kurulu'nun Ankaramızm kaderini etkileyecek bir rantsal bölüşüme imza atması, adalet diyerek adaletsizliği, kalkınma diyerek yoksulluğu Türk insanına kader olarak görenlerin işi olsa gerekir."
Başkenttime