28 / 07 / 2024

Yeşil GYO, ilk 3 GYOdan biri olmayı hedefliyor!

Yeşil GYO, ilk 3 GYOdan biri olmayı hedefliyor!

Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş. ve Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş.nin birleşme süreci tamamlanırken, şirketin genel müdürlüğünü üstlenen Işık Gökkaya, yeniden yapılanma ile birlikte hedef büyüttüklerini açıkladı


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş. ve Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş.nin birleşme süreci tamamlanırken, şirketin genel müdürlüğünü üstlenen Işık Gökkaya, yeniden yapılanma ile birlikte hedef büyüttüklerini açıkladı. Yeşil GYOnun profesyonel yönetici kadrosunu genişlettiklerini ve portföylerine 2011 yılında yeni projeler ekleme hazırlığı yaptıklarını kaydeden Gökkaya, birleşme ile ulaştıkları 860 milyon TL aktif değeri ile Türkiyenin en büyük 6. GYOsu olduklarını, hedeflerinin ilk 3 GYO arasında yer almak olduğunu kaydetti.

Gökkaya, 860 milyon TL aktif değerimizin 186 milyon TLsi özkaynak. Banka kredi oranımız yüzde 5 mertebesinde ve ana finansmanımız satışlardan geliyor dedi. Beylikdüzünde yer alan Innovia projelerinden 2.3 milyar TLlik ciro beklediklerini ifade eden Gökkaya, Şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz satış tutarı ise 800 milyon TL. Projenin ilk 3 etabının yüzde 95i, yaklaşık 6 bin konut satıldı. Yakında 4 bin 500 konutu içeren 4. etap ile birlikte ticari birimleri de satışa çıkaracağız diye konuştu.

Yeşil GYO olarak portföylerini büyütecek yeni arazileri inceleyerek değerlendirme aşamasında olduklarını belirten Gökkaya, şöyle devam etti: Üzerinde çalıştığımız 3 arsa var. Bu yıl bunlardan birini ya da hepsini gündeme alabiliriz. Konut ve ticari birimlerden oluşacak karma projeler olacak. Innovia ile özel sektör olarak  TOKİ  ve Emlak Konuttan sonra en büyük montanlı projeyi hayata geçirdik. İlk etabı teslim edilen projenin ikinci etabı Haziran 2011, üçüncü etabı ise Haziran 2012de tamamlanacak.
vatan/Nihal Yuvacan


Geri Dön