GYO

Yeşil GYO Innovia 4 mağdurları Bakanlıktan yardım bekliyor! 

Yeşil GYO Innovia 4 için kat irtifakı onayının beklendiğini açıklamıştı. Innovia 4 mağdurları ise kat irtifakının iptal olduğuna dikkat çekti. Yeşil GYO Innovia 4 mağdurları şimdi Bakanlığın yardımını bekliyor. İşte ayrıntılar...

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) Innovia 4 projesi, 117 bin 487,75 metrekare yüzölçümlü, 770 bin 432,44 metrekare inşaat alanında yükseliyor. Projeye geçici süre ile ara verilmişti. 

6 bin 653 adet konut, 175 ticari ünite olmak üzere toplam 6828 bağımsız bölüm bulunduğu projenin tamamlanmaması sebebiyle birçok mağdur bulunuyor. 

Yeşil GYO Innovia 4 mağdurları sık sık sosyal medya üzerinden mağduriyetlerini dile getiriyor. 

YEŞİL GYO INNOVİA 4 MAĞDURLARI BAKANLIKTAN YARDIM TALEP EDİYOR

Yeşil GYO Innovia 4 mağdurları, uzun yıllardır kördüğüm olan projenin bir an önce tamamlanmasını talep ediyor. 

Evlerine kavuşmak isteyen mağdurlar, Belediye tarafından yapılan imar planının mahkeme tarafından iptal edilmesi sebebiyle Innovia 4'te inşaatın durduğuna dikkat çekerek, bu durumun yıllardır temizlenmeye çalışıldığını belirtiyor. 

Yeşil GYO'dan Innovia 4 projesi ile ilgili yapılan son açıklamalarda kat irtifakı kurulduktan sonra projenin 2 senede tamamlanacağı belirtmişti. 

Innovia 4 mağdurları, bu açıklamanın ardından kat irtifakının iptal olduğunu, şu an binlerce kişinin 1 kat irtifakı için 1 arsa sahibini beklediğini dile getirdi. Mağdurlar, konunun çözülmesi için acil olarak Bakanlıktan yardım istediklerine dikkat çekti. 

YEŞİL GYO'DAN INNOVIA 4 İÇİN NELER SÖYLENDİ? 

Yeşil GYO'nun 30 Haziran 2024 tarihli faaliyet raporunda yer alan bilgilere göre; Innovia 4 projesinin ruhsatı yenilendi ve hali hazırda inşaatı yapılmış olan bloklarda tamamlanma oranı yüzde 70, projenin tümüne göre de tamamlanma oranı yüzde 50 oldu. 

Şirket, 1 Ekim 2024'te paylaştığı faaliyet raporunda, Innovia-4 projesine başlayabilmek için Kat irtifakı kurulma sürecine girildiğini, bu çerçevede arsa sahiplerinden vekaletlerin alındığını açıkladı. 

Yapılan kat irtifakı işlemleri başvurularına istinaden proje kontrolleri , pay , payda hesap kontrolleri tüm bağımsız bölümlerine dağılımı mühürlenmesi ve ilgili raportör tarafından imzalanmasının bittiğine dikkat çekilen Yeşil GYO açıklamasında, bu onay işleminin ardından tapu müdürlüğüne başvuru yapılıp işlemin sonuçlandırılacağına ve kat irtifakı kurulum işlemlerinin tamamlanacağına dikkat çekti. 

Bu işlem tamamlandıktan sonra da Innovia-4 projesinin kalan imalatına başlanmasının planlandığı ifade edilen faaliyet raporunda, projenin 2 sene içinde tamamlanmasının öngörüldüğü de belirtilmişti. 

TOKİ’den bomba haber: 25 ilde yüzde 48 ay vadeyle 379 arsa satışı başladı!

Arazi yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Uzmanı Çanakkale Lapseki’deki fırsat bölgeleri açıkladı!

Feraye Tanyolaç'ın 'Fareli' dediği Bebek'teki eve bilirkişi 75 bin TL değer biçti!