28 / 04 / 2024

Yeşil GYO, üretim sürecini hızlandırmayı hedefliyor!

Yeşil GYO, üretim sürecini hızlandırmayı hedefliyor!

Yeniden yapılanmaya gidip adını ve logosunu değiştiren Yeşil GYO, Beylikdüzü'ndeki 14 bin konutluk Innovia projesinin satışına devam ederken, üretim sürecini hızlandırmayı hedefliyor...



Yeşil GYO, Innovia'da orta gelire cazip fırsatlar sunuyor

YENİDEN yapılanmaya gidip adını ve logosunu değiştiren Yeşil GYO, Beylikdüzü'ndeki 14 bin konutluk Innovia projesinin satışına devam ederken, üretim sürecini hızlandırmayı hedefliyor. Yeşil GYO Genel Müdürü Işık Gökkaya, 31.12.2010da yaşanan birleşme ile Yeşil GYO şu anda GYO'lar arasında en büyük 6'ncı GYO olarak yer aldığını belirterek, "Yeşil GYOnun önümüzdeki 3 yıl içindeki hedefi ilk 3 GYO arasında yer almak" dedi.

YEŞİL İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş ile birleşen ve 14 bin konutluk dev Innovia Projesini portföyüne katan Y&Y GYO, artık faaliyetlerini Yeşil GYO olarak sürdürüyor. Bu kapsamda logosunu da yenileyen Yeşil GYO, 2011 yılında Beylikdüzü - Esenyurt bölgesindeki Innovia Projesindeki ünitelerin satışına devam ederken aynı zamanda üretim sürecini hızlandırmayı hedefliyor. Yeşil GYO Genel Müdürü Işık Gökkaya, 2011 yılında yatırımcılarına gerek ciro, gerekse kârlılık yönünde tatminkâr sonuçlar sunacak şekilde, yatırımcımızı memnun edecek çalışmaların içinde olacaklarını vurgulayarak, "Mevcut finansman imkânları ve piyasa şartları uygun olduğu dönemlerde yapılacak sermaye artırımlarıyla birlikte ortaklarımız olan Yeşil İnşaat ve Rudolph Younesin geliştirmeyi düşündükleri ticari gayrimenkul ve konut projelerini birer birer hayata geçirmeyi düşünüyoruz" dedi.

2.3 milyar liralık proje

Yeşil GYO'nun satışları tamamlanmak üzere olan Innovia 2 ve Innovia 3 projelerinin bulunduğunu söyleyen Işık Gökkaya, proje hakkında şunları söyledi: "Innovia proje satışları çok iyi gitti. Innovia 1 satışa çıktıktan kısa bir süre sonra çok yoğun bir talep ve ilgi gördü ve kısa sürede satışlar tamamlandı. Innovia 2 ve Innovia 3ün de satışları neredeyse tamamlandı. Kısa bir süre önce Innovia projemize rezidans özellikli dairelere sahip olan toplam 600 konutluk 2 yeni blok eklendi. 2011 yılının başında Innovia Rezidans dairelerini satışa sunduk ve çok kısa sürede 600 dairenin yüzde 90nını sattık. Nisan ayının başında bu projede toplam 27 daire kalmıştı ki şu anda bu rakam daha da düştü. Satışı tamamlanan Innovia 2 projemizi Haziran 2011 itibariyle, yapımı devam eden Innovia 3 projemizi de Haziran 2012 itibariyle teslim etmeye başlayacağız. Bu yıl içerisinde Innovia 4ü satışa sunuyor olacağız. Innovia 4, Innovia projesinin son etabı olacak. Innovia 4 ile ilgili halen çalışmalar, planlamalar devam ediyor. 4'ncü etapla birlikte Innovia projesinin yatırım değeri 2.3 milyar lirayı bulacak."

Ödemeler haziranda

Innovia 1'de bin 100 daire, Innovia 2'de 3 bin 500 daire ve Innovia 3de 3 bin 360 daire bulunduğunu hatırlatan Işık Gökkaya, kampanyaları hakkında şu bilgileri verdi: "Innovia projesi ilk satışa sunulduğu günden bugüne sürekli olarak müşteri odaklı, ev sahibi olmak isteyenlerin ev almalarını kolaylaştıracak kampanyalar sundu. Şu anda da rezidans dairelerimizin ödemelerinde kampanya bulunuyor. Rezidans özellikli dairelerden hemen satın alıyorsunuz ve ödemelerine Haziran 2011 itibariyle başlıyorsunuz. Ayrıca ödeme koşullarında da avantaj sağlıyoruz. Şu anda banka kredisiz, sıfır faiz ve yüzde 5 peşinat ile daire sahibi olabilirsiniz. Yeni lüks dairelerin fiyatları 87 bin TLden başlayıp 230 bin TLye kadar çıkabiliyor."

Orta gelire cazip proje

Innovia'nın özellikle B ve C SES grubuna yönelik olduğunu ancak A sınıfı bir kalitede bulunduğunu belirten Işık Gökkaya, "Şunu özellikle vurgulamak isteriz ki, Innovia Türkiyede ilk kez özellikle orta gelir grubunun çok cazip fiyatlarla, kaliteli ve yüksek standartlarda ev sahibi olmasına fırsat yarattı. Yaşamın başladığı Innovia 1de çok güzel komşuluk ilişkileri kuruldu. Özellikle çocuklu ailelerin tercihi olan Innoviada doktor, mühendis, avukat, öğretmenlerde oturuyor" diye konuştu.

Rezidans özellikli daireler

Yeşil GYOnun 14 bin konutluk dev projesi Innovianın kısa bir süre önce satışa sunduğu rezidans özellikli lüks daireleri kısa sürede büyük ilgi gördü. Satışa sunulan 600 daireden kalan son birkaç daire yeni sahiplerini bekliyor. Ev sahiplerine görülmemiş ayrıcalıklar sunan Innovia projesinin rezidans özellikli daireleri banka kredisiz, 0 faiz ve %5 peşinat fırsatı ile satışa sunuluyor. Rezidans hizmeti veren dairelerin satışında kısa bir süreliğine özel bir fırsat da sunuluyor. Üstelik satışa sunulan rezidans özellikli yeni dairelerden şimdi satın alıp Haziran 2011de ödemeye başlayabilirsiniz.

Sosyal donatılar ücretsiz

YEŞİL GYOnun projesi Innovia'nın çok özel imkanlar ve bir yaşam tarzı sunduğunu vurgulayan Işık Gökkaya, Türkiyede ilk kez özellikle orta gelir grubunun çok cazip fiyatlarla, kaliteli ve yüksek standartlarda ev sahibi olmasına fırsat yarattıklarını belirtiyor. Gökkaya, projenin sosyal donatılarını şöyle sıralıyor: "Türkiyede birçok ilkleri bu projede sunan Innoviada daire aldığınızda tüm sosyal donatılardan ücretsiz yararlanıyorsunuz ayrıca sitenin aidat ücretleri de çok uygun rakamlarda. Konum, yeşil alan, sosyal olanaklar ve teknoloji, hepsi bir arada Innoviada. Innovia, yaşam alanlarında dinamizm ve keyif arayan özel insanlara seslenen çok özel bir proje. Yenilikleri, yaşam merkezlerinin kalitesi, sunduğu geniş sosyal olanakları ile Innovia Projesi, benzer konut projeleri arasında fark yaratıyor. Yüzde 80'i yeşil ve doğal güzelliklere ayrılan Innoviada çim ve koru alanı, şelale, gölet, seyir terasları, çardaklar, cafeler, anfi tiyatro, açık-kapalı yüzme havuzları, tenis, basketbol ve voleybol sahaları, mini futbol, aerobik, pilates, step gibi farklı spor etkinlikleri için ayrılan çok amaçlı salonlar, aletli spor salonu, bilardo ve bowling salonları ile tüm spor olanakları, yürüme parkurları, koşu ve bisiklet yolları, SPA salonu, hamamı ve buhar odası ile ev sahiplerine benzersiz bir yaşam sunuluyor."

Innovia'nın ilkleri

* Türkiyede ilk kez Innoviada, 'innoviaonline' projesi hayata geçirildi. Innoviaonline sayesinde site sakinleri site içindeki komşuları ile anında iletişim kurabiliyor. Innoviaonline ile ev sahipleri yeniliklerden anında haberdar olup aynı zamanda bu sistemle kreş ve oyun alanlarındaki çocuklarını da izliyorlar.
* Ayrıca Innoviada site sakinleri kendileri için özel olarak oluşturulan web sitesi sayesinde birçok olanaktan faydalanıyorlar.
* Innovia, endüstriyel mutfak teknolojisi ile donatılmış 100 metrekarelik mutfağı, onlarca kişilik yemek masası ve oturma grupları bulunan bir mekânı, site sakinlerinin hizmetine sunuyor. Böylece misafirleri eve sığdıramama, evin kirlenmesi endişesi son buluyor.
* Atölye ile sosyal faaliyetler için kullanabilecek bir mekan anlayışı sunuluyor. Seramik fırını, çalışma bölümleri ve farklı araç gereçleriyle ailece kullanılabilecek hobi, el işi ve resim çalışmaları için kişiye özel dolaplar da mevcut.
* Innovianın proje fotoğrafları ödüllü fotoğrafçı Süleyman Kaçar imzası taşıyor.

Yeşil GYO'nun notu 8.56

Türkiye'de Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisansı ile kurumsal yönetim derecelendirme faaliyetinde bulunan SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş., 2010 yılında Yeşil GYO için 8,27 olarak belirlediği Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notunu yeni derecelendirme döneminde 8,56ya yükseltti.

Yeniden yapılanma süreci nasıl işledi

* Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Y&Y GYO)nin Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş yi devralma suretiyle SPK tarafından onaylanan birleşme sonrasında Y&Y GYO, 14 bin konutluk dev Innovia projesini portföyüne katarak faaliyetlerine devam etti. 
* Y&Y GYOnun 17 Mart 2011 tarihinde gerçekleşen olağan genel kurulunda şirketin isminin Yeşil GYO olarak değiştirilmesi kararı alındı.
* Birleşme ile birlikte Yeşil GYOnun çıkarılmış sermayesi 24 milyon 151 bin 319 liradan, 235 milyon 115 bin 706 liraya artırıldı.
* Yeşil isminin bilinirliğinden yararlanmak ve borsada yatırımcılarına kendini daha rahat ifade edebilmek adına alınan isim değişikliği kararı ile Y&Y GYO artık faaliyetlerine Yeşil GYO olarak devam ediyor
* Y&Y GYOnun isminin Yeşil GYO olarak değişmesi ile birlikte şirketin logosu başta olmak üzere tüm kurumsalı da yenilendi. 
* Şirketin gerçekleşen genel kurulunda ayrıca alınan bir diğer karar ile de Yeşil GYOnun Genel Müdürlüğü görevine Işık Gökkayanın devam etmesine, Genel Müdür Yardımcılığına Ahmet Alga, Projelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına da Mesut Hurielin atanmasına karar verildi.
Hürriyet
 


Geri Dön