27 / 04 / 2024

Yeşil İnşaat: Ayazağa ihalesinden çekiliyoruz!

Yeşil İnşaat: Ayazağa ihalesinden çekiliyoruz!

Metal Yapı Konut- Yeşil İnşaat Gayrımenkul Yatırım Hizmet ve Ticaret A.Ş ve ortakları ortak girişimi, Ayazağa ihalesinden çekildiğini bir basın açıklaması ile duyurdu...



İşte Yeşil İnşaat ve Metal Yapı'nın konuyla ilgili yaptığı basın açıklaması;

Kamu oyununda bilindiği üzere 29 Eylül 2010 tarihinde Emlak Konut GYO A.Ş’den Metal Yapı Konut- Yeşil İnşaat Gayrımenkul Yatırım Hizmet ve Ticaret A.Ş ve ortakları ortak girişimi tarafından “ İstanbul Şişli Ayazağa 1. Etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi” ihalesi konsorsyumumuzun lehine sonuçlanmıştır.

Bu ihale ile ilgili 01 Kasım 2010 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı alehine idari mahkemesinde imar planı iptali ve yürütmenin durdurulması davası açıldığı bilgisi, ihale bedelinin son ödeme günü olan 4 Kasim 2010 tarihi itibari ile tarafımıza ulaşmıstır.

Konsorsyumumuz ödeme ile ilgili sorumluluklarını; 180 milyon TL nakit, 163 milyon TL teminat mektubu olmak üzere Vakıfbank ve Denizbank ortak konsorsuyumu ile ödeme günü eksiksiz hazır ettiğini belgeleri ile kuruma sunarak, açılan dava ile ilgili değerlendirme yapmak, hukiki görüş alabilmek ve taraflari muhtemel dava neticeleri karşısında koruyucak şartların oluşturulması adına Emlak Konut idaresinden ek süre talep etmistir. Malesef ödemenin son gunu olan 04 Kasım 2010 tarihinde bu talebimiz Emlak Konut GYO A.Ş. tarafindan olumsuz olarak cevaplandırılmıştır.

Konsorsyum ortakları olarak gerek açılan davanın muhtemel sonuclarının proje üzerinde yaratacağı olumsuzluklar, gerek ileriki donemlerde oluşacak muhtemel riskler ve gerekse kurumun bu dava ile ilgili uzlaşmasız tutumu  değerlendirildiğinde ilgili projeden konsorsyum olarak çekilme kararı almış bulunmaktayız.

Ayrıca belirtmek isterizki bu ihale ile ilgili Emlak Konut GYO'ya verilmis olan geçici teminat mektuplarımızın nakde çevrilmesi ile ilgili olarak İstanbul 9'ncu Asliye Mahkemesi Ihtiyati tedbir kararı almış ve yürütmeyi durdurmuştur.

Konu ile ilgili olarak proje ortakları tarafından alınan kararı bilgilerinize arz ederiz.

Saygılarımızla,

Metal Yapı Konut
Yeşil İnşaat Gayrımenkul Yatırım Hizmet ve Ticaret A.Ş ve ortakları

 


Geri Dön