01 / 05 / 2024

Yeşil İş Konferansı için geri sayım sürüyor!

Yeşil İş Konferansı için geri sayım sürüyor!

2050li yıllarda 6.3 trilyon dolar iş potansiyeline kadar çıkması beklenen ve dünya ekonomisinde kilit rol oynayacak yeşil iş ve yeşil büyüme Yeşil iş Konferansında konuşuluyor



Sürdürülebilirlik alanında öncü  çalışmaları ile bilinen Odak Kurumsal  Türkiye de yine  bir ilki gerçekleştirerek  Yeşil İş  Konferansını gerçekleştiriyor. 6-7 Ekimde İstanbulda düzenlenecek Yeşil İş Konferansında; Alan Atkisson, Martin Charter, Marc Alt, Serpil Timuray, İzzet Karaca, Turhan Turhangil, Emre Çamlıbel, gibi dünyanın ve Türkiyenin önde gelen yeşil iş liderleri buluşacak.

Sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak  amacıyla Karbon Nötr olarak organize edilen Yeşil İş Konferansı süresince ortaya çıkan CO2 emisyonları hesaplanarak karbon denkleştirilmesi yapılacak.

Sürdürülebilir bir geleceğin ancak çevre ve iklim değişikliği konusunda atılacak önemli ve kapsamlı adımlarla mümkün olduğu gerçeğinden yola çıkan Yeşil İş Konferansında; 70den fazla konuşmacı, 40ın üzerinde oturumda, gezegenimizin ve iş dünyasının sürdürülebilir geleceğini ilgilendiren en önemli konuları interaktif şekilde ele alacak.

Kurumsal Sürdürülebilirlik Dönüşümü için Değişim Gurusu Alan AtKisson ve kariyerini teknoloji tasarım ve ekoloji köprülerini kurmaya adamış tasarımcı Marc Altın yanı sıra sürdürülebilir inovasyonun dünyadaki önemli liderlerinden Martin Charter,Karbon yönetiminin dünyadaki en önemli kuruluşu olan  Gold Standard Ceosu Adrian Rimmer Dünya Ticaret Örgütü Ticaret ve Çevre Bölüm Başkanı Vesile Kulaçoğlu günümüzün en önemli girişimcilik modellerinden yeşil girişimciliğin uzmanı Ekonomist-Gazeteci Dr. Fernando Casado ve sürdürülebilir tüketim ve müsteri davranışları trend uzmanı Jody Turner konferansın önemli  yurt dışından gelen konuşmacıları arasında yer alıyor. 

Uygulama Kulvarlarında başarılı uygulamaların katılımcılar ile interaktıf paylaşılması hedefleniyor
Konunun uzmanları yenilikleri, uygulamaları, kanunları, yönetmelikleri, standartları; üretim, yönetim, hizmet ve tasarım felsefesi olarak sürdürülebilirliği esas alan ulusal ve uluslararası kurumlar da  başarılı örneklerini uygulama kulvarlarında paralel oturumlarda  interaktif bir ortamda paylaşacaklar.

Bu yıl 3  ayrı salonda eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan konferansın ana  oturumunda yer alan Türkiye den  önemli  konuşmacıları ise şöyle: Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Unilever Türkiye, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Kafkasya Başkan Yardımcısı İzzet Karaca, Schneider Elektrik Balkanlar ve Orta Doğu Bölge Başkanı ve Türkiye Genel Müdürü Turhan Turhangil, , Kalkınma Bakanlığı Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Dairesi Başkanı Dr. Sema Bayazıt,  SPK  Daire Başkanı  Tuncay Yıldıran ,Turmepa Başkanı Tezcan Yaramancı ,Prof . Dr Volkan Ediger , WWF Başkanı Uğur Bayar

Konferansta TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Silahtaroğlunun moderatörlüğünde Sürdürülebilir Turizm ve Türkiye,  Soyak Holding CEOsu Emre Çamlıbelin moteratörlüğünde Sürdürülebilir Binalar başlıklı iki oturum düzenlenecek.

Konferansın diğer oturumları ise şu başlıklar altında gerçekleştirilecek: Sürdürülebilirlik Akademisi Türkiye Yeşil Tüketim Araştırma Sonuçları, Sürdürülebilir inovasyon ve iş modelleri, Karbon Ticereti Avrupa Birliği Emisyon Ticaret Sistemi Düşük karbon ekonomilerinde müşteri davranışları değişiyor mu, Sürdürülebilir Gelecek ve STKlar, , Enerji verimli binalar; durum, mevzuat ve gelişmeler, Sürdürülebilir Turizm: Yeşillenen oteller, Yeşil bina uygulamaları ve Gönüllü bina sertifikasyonları, Atık Yönetiminde Belediyeler Neler Yapıyor , Elektronik Atık mı, Değer mi, Uzaktan enerji izlenebilir mi

Türkiye nin ilk  Yeşil Tüketim Araştırması da Yeşil İş Konferansında

Konferansta bir başka ilk  Sürdürülebilirlik Akademisinin  Türkiye  Yeşil Tüketim Araştırması . Schneider Electric ve Gfk Türkiye işbirliği ile Türkiye nin 16  ilinde gerçekleştirilen Yeşil Tüketim Araştırması sonuçları da Yeşil iş Konferansında paylaşılacak. Araştırma ile Türkiye de konuttan beyaz eşyaya ; gıdadan kişisel bakıma değişen müşteri davranışları araştırılıyor.

Yeşil iş dünyasından konferansa büyük destek
Yeşil İş Konferansı, bu yıl özel sektör, STK ve devlet olarak 70i aşan çözüm ortağıyla geniş bir platforma ulaşıyor. Yeşil iş dünyasının lider kuruluşları geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da konferansın çözüm ortakları arasında yer alıyor. Vodafone Türkiyenin stratejik çözüm ortağı olarak destek verdiği konferansın diğer çözüm ortakları arasında; BASF, Schneider Electric, Unilever, Vitra, Efes, Grundfos, Jotun, Profilo, Soyak, Rehau gibi sektörlerinde önde gelen firmalarla birlikte UNDP, İMSAD, WWF, TURMEPA, TEMA, ÇEDBİK, TUROB, TÜROFED, TUÇEV , TURÇEK ,BRITISH COUNCIL , TABA/AmCham   gibi sivil toplum kuruluşları da bulunuyor.

Konferansın karbon ayak izi siliniyor
Odak Kurumsal aynı zamanda Konferansın Karbon Yönetim  sürecini de  yürütüyor. Sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Yeşil İş Konferansı, Karbon Nötr Konferans olarak gerçekleştiriyor. Konferans süresince ortaya çıkan CO2 emisyonları hesaplanacak ve karbon denkleştirilmesi yapılacak.


Yeşil İş Konferansından bir diğer ilk  ; Yeşil Etkinlik  
Odak Kurumsal sürdürülebilir gelecek için farkındalık yaratmak amacıyla yine Türkiye de bir öncü çalışma  gerçekleştiriyor ve bu büyüklükteki bir etkinlik  Yeşil Etkinlik olarak planlanıyor.

Sürdürülebilir gelecek  ve iklim değişikliği için farkındalık yaratmak amacıyla konferansın  Yeşil Etkinlik olması için alınan diğer önlemler ise şöyle:
- Konferansın her aşamasındaki çalışmaların, uluslar arası kuruluşların belirlediği Yeşil Etkinlik kriterlerine uygun olması için çalışılıyor.
- Karbon Ayak İzinin verimli hesaplanabilmesi için tüm çözüm ortaklarıyla konferansın karbon yönetimi için işbirliği yapılıyor.
- Enerji harcamalarını azaltmak amacıyla verimli enerji sistemleri kullanılıyor.
- Toplu taşıma kullanımı teşvik ediliyor.
- Konferans atık yönetimiyle atıklar geri dönüşüm sistemine dahil ediliyor.
- Konferansın Pazarlama ve iletişim araçlarında yüksek oranda geri dönüşümlü malzeme kullanılıyor.
- Online kayıt ve davetiye sistemi uygulanıyor.
- Gıda israfını önlemek için açık büfe tercih ediliyor, yemekler mevsimler ve yerel gıdalardan seçiliyor.
Tema İle Yeşil İş Konferansı Ormanı
Tema işbirliği ile konferans ile aynı zamanda  her yıl büyümesi hedeflenen Yeşil  iş Konferansı Ormanı da  oluşturuluyor. 

www.yesiliskonferansi.com
www.greenbussinesturkey.com


Geri Dön