01 / 05 / 2024

Yeşil İş Konferansı İstanbul'da 6 ile 7 Ekim'de yapılacak!

Yeşil İş Konferansı İstanbul'da 6 ile 7 Ekim'de yapılacak!

Odak Kurumsal tarafından Sürdürülebilir Gelecek için, bu yıl 3. sü düzenlenecek Yeşil İş Konferansı 6-7 Ekim tarihlerinde Swissotelde gerçekleştirilecek



6-7 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek Yeşil İş Konferansında düşük karbon ekonomisine geçiş, enerji verimliliği, iş dünyasında fırsatlar, riskler, yenilikler, uygulamalar, alınması gereken önlemler, atılması gereken adımlar masaya yatırılacak.
2010 yılında Türkiyede konferans alanında bir ilke imza atılarak, uluslararası standartlarda karbon nötralizasyonu doğrulamasının yapıldığı Yeşil İş Konferansı bu yıl da karbon nötr olarak gerçekleştirilecek.

Yeşil İş Konferansı bu yıl daha da genişliyor; ulusak ve uluslar arası alanda konunun uzmanları kanunları, yönetmelikleri, standartları, yenilikleri, uygulamaları, üretim, yönetim, hizmet ve tasarım felsefesi olarak sürdürülebilirliği esas alan ulusal ve uluslararası kurumlar da başarılı örneklerini uygulama kulvarlarında paylaşacaklar.

Yeşil İş Konferansı yeşil iş dünyasında tüm tarafları; endüstri ve sektör temsilcilerini, yatırımcıları, yenilenebilir enerji yatırımcılarını, finans kuruluşlarını, yöneticileri, tedarikçileri, tasarımcıları, pazarlama uzmanlarını, teknik uzmanları, uygulayıcıları, devlet kuruluşlarını, karbon tedarikçilerini, danışmanlarını, global karbon piyasalarının temsilcilerini, sivil toplum kuruluşlarını biraraya getirmeyi, tüm yenilikleri, uygulamaları, projeleri ve ürünleri paylaşmayı hedefliyor.

Bu amaç ile tüm tarafları buluşturmayı hedefleyen 3. Yeşil İş Konferansında sürdürülebilirlik ve düşük karbon ekonomisine geçişte, yeşil iş dünyasında son gelişmeler, kanunlar, standartlar, yenilikler, uygulamalar, yeşil teşvikler, yeşil yatırımlar, mali ve mali olmayan riskler ve fırsatlar paylaşılacak.

Geçen yıl dünyanın ilk ve tek ekolojik şehri Masdar Citynin Tedarik Zincirinden Sorumlu Başkan Yardımcısıda katıldığı konfernsta 40 uzman konuşmacı 30 farklı oturumda, sürdürülebilir gelecek için yeşil iş dünyasının kurallarını konuştular ve yeşil tesislerin geleceği konusunda son gelişmeleri, yenilik ve uygulamaları paylaştılar.

Odak Kurumsal Hakkında:
Sürdürülebilirlik alanında faaliyet gösteren  Odak Kurumsal  2000 yılında kuruldu. Danışmanlık, eğitim, konferans alanında faaliyet gösteren Odak Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ile de sürdürülebilir bir gelecek için çalışmaktadır. Tüm paydaşların bir araya gelerek  fikir, deneyim ve başarılı uygulamalarını paylaşacağı platformlar oluşturarak fikir  önderliğini  hedeflemektedir.

Ayrıca Odak Kurumsalın bir girişimi olan ve UNDP ile Mart ayında açılışı yapılan Sürdürülebilirlik Akademisi, ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik için ulusal ve uluslararası alanda konunun uzmanlarının katılımı ile eğitim, work-shop, konferans, sempozyum gibi bilgilendirme çalışmaları ile birlikte araştırma ve projeler  gerçekleştiriyor.

 


Geri Dön