27 / 04 / 2024

Yeşil Yol Projesi, AK Parti'nin seçim beyannamesinde!

Yeşil Yol Projesi, AK Parti'nin seçim beyannamesinde!

Karadeniz Bölgesi’nde sekiz ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesi'nin geleceği merak konusu oldu. Davutoğlu'nun dün açıkladığı beyannamesinde 'Yeşil Yol' çalışmalarının devam edeceği ilan edildi.



Karadeniz Bölgesi’nde sekiz ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesi'nin geleceği merak konusu oldu. 'Proje duracak mı devam mı edecek mi?' soruları gündemdeki yerini korurken dün Ankara'da açılan AK Parti seçim beyannamesinde bu konu ile ilgili de bilgi yer aldı. AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun dün açıkladığı 1 Kasım Seçim Beyannamesinde 'Yeşil Yol' çalışmalarının devam edeceği ilan edildi.


"YETERLİ KAPASİTEDE KONAKLAMA MERKEZİ DE YAPILACAK"

Beyannamenin 'turizm' başlıklı 185. sayfasında, 'Turizm Gelişim Bölgeleri, Turizm Koridorları, Turizm Kentleri ve Ekoturizm Bölgeleri'nin geliştirilmesi yaklaşımıyla 9 turizm gelişim bölgesi, 7 tematik koridor, 10 turizm kenti ve 5 ekoturizm bölgesi  öngörüldüğü vurgulandı.


Ardından da "DOKAP Turizm Master Planı Uygulamalarımız çerçevesinde 'Yeşil Yolculuk' kavramını öne çıkaracak, Samsun'dan Artvin'e kadar sekiz ili kapsayan alanda yeşil yol çalışmalarını sürdüreceğiz. Programla yayla turizmi güzergahında yeterli kapasitede konaklama merkezinin ve farklı turizm türleri için bu noktaların, mevcut kırsal yol izlerinin iyileştirilmesiyle bağlanmasını içeren projeleri hayata geçireceğiz" denildi.



MEDİKAL TURİZMDEN 6 MİLYAR DOLAR DÖVİZ

Beyannamede, medikal turizm alanında 750 bin yabancı hastanın tedavi edilerek, 5.6 milyar dolar gelir elde edileceği hesaplandı. Bu sayede Türkiye'nin dünyanın ilk 5 destinasyonu içerisinde yer almasının hedeflendiği vurgulandı.


Termal sağlık turizminde ise 100 bin yatak kapasitesine ulaşılarak, 600 bini tedavi amaçlı olmak üzere 1.5 milyon yabancı turiste hizmet verilmesinin öngörüldüğü açıklandı. Buradan elde edilecek döviz gelirinin ise 3 milyar dolar olacağı ifade edildi.


Hürriyet 


Geri Dön