28 / 04 / 2024

Memurlara büyükşehir tazminatı geliyor mu? AK Parti'nin seçim beyannamesinde dikkat çeken 4 madde!

Memurlara büyükşehir tazminatı geliyor mu? AK Parti'nin seçim beyannamesinde dikkat çeken 4 madde!

Yerel seçimlerde (31 Mart) yarışacak tüm belediye başkan adaylarını kamuoyu ile paylaşan AK Parti'nin seçim beyannamesi de 30 Ocak'ta açıklanacak. Bu kapsamda büyükşehirlerde çalışan memurlara büyükşehir tazminatı verilmesi planlanıyor. İşte AK Parti'nin seçim beyannamesinde dikkat çeken 4 madde...



31 Mart yerel seçimleri kapsamında, il il tüm belediye başkan adaylarını kamuoyu ile paylaşan AK Parti'nin 30 Ocak tarihinde de seçim beyannamesini açıklaması öngörülüyor. 

Ak Parti'nin seçim beyannamesinde 4 proje dikkatleri çekiyor. Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre; öne çıkan projeler, "depreme dayanıklı şehirler, büyükşehirlerde yaşayan memurlara ek tazminat, mahalle kreşleri ve sokak köpekleri" şeklinde sıralanıyor. 

Memurlara büyükşehir tazminatı geliyor mu? AK Parti nin seçim beyannamesinde dikkat çeken 4 madde!

"Türkiye Yüzyılı İçin Gerçek Belediyecilik" ismiyle hazırlanan beyannamede yer alması beklenen 4 önemli projenin detayları şu şekilde: 

1. Depreme dayanıklı şehirler: 

Beyannamenin ana omurgası "depreme dayanıklı şehirler" üzerine kurulu durumda. Şehirlerin  depreme dayanıklı hale getirilmesi için atılacak adamlar, projeler detaylı şekilde beyannamede bulunacak. 

Kentsel dönüşüm, yarısı bizden kampanyası ayrıntılı olarak açıklanacak. 

2. Sokak hayvanları:

Beyannamede özellikle şehirlerde ciddi bir soun olan sokak köpekleri ile ilgili alınacak tedbirler "sokak hayvanları habitatının düzenlenmesi" başlığı altında yer alıyor. 

Yapılacak yasal düzenleme ve belediyelere verilecek sorumluluklar tek tek açıklanacak. 

Memurlara büyükşehir tazminatı geliyor mu? AK Parti nin seçim beyannamesinde dikkat çeken 4 madde!

3. Mahalle kreşleri:

Mahalle kreşleri ile ilgili özel bir naşlık açılacak. Türkiye'de mahalle kreşlerinin hızla yaygınlaştırılacağı ifade edilirken, böylece özellikle çalışan annelerin sorununun çözüme kavuşturulacağı belirtiliyor. 

Aileler aynı zamanda daha makul fiyatlara çocuklarını kreşe yollama imkanı da yakalayacak. 

4. Memurlar için büyükşehir tazminatı: 

AK Parti, büyükşehirlerde yaşamanın maliyeti üzerine değerlendirmelerde bulunuyor. Çünkü fahiş kira yükselişleri başta olacak şekilde büyükşehirlerde yaşamanın maliyeti Anadolu şehirlerine göre çok daha fazla oluyor. 

Memurlar büyük kentlerde görev yapmak istemiyor, tayin isteklerinde adeta patlama oluyor.

AK Parti, bir süredir İstanbul,  Ankara  gibi kira ve diğer maliyetlerin daha yüksek olduğu büyük kentler ile Anadolu'da görev yapan memur ücretleri arasında bir fark olması gerektiğine ilişkin çalışmalar yürütüyor. 

Büyükşehirlerdeki memura refah payı ismi altında özel bir "büyükşehir tazminatı" verilmesi tartışılan konulardan oldu. 14 Mayıs seçim beyannamesinde de yer alan büyükşehirlerde yaşayan memurların yaşam standartlarının geliştirilmesi konusundaki vaatlerin 31 Mart yerel seçim beyannamesinde daha geniş kapsamlı şekilde işlenmesi öngörülüyor. 

Hangi hisseler 3 yıl sonra ev ve araba aldırır? Yatırımcılar aman dikkat!

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun kentsel dönüşüm mesajları: İstanbul'da kim, ne yapacak?

1954'te Baruthane sahasına 50 bin kişilik şehir planı! Bakırköy'den Yeşilköy'e kadar...


Geri Dön