16 / 07 / 2024

Yeşilçam oyuncusu Nuri Alço da ev sahibiyle mahkemelik oldu! Kira kavgaları bitmek bilmiyor!

Yeşilçam oyuncusu Nuri Alço da ev sahibiyle mahkemelik oldu! Kira kavgaları bitmek bilmiyor!

Yeşilçam oyuncusu Nuri Alço'nun 2016 yılından beridir kiracı olarak ikamet ettiği İstanbul'daki evinden çıkması için konut sahibinin tahliye davası açtığı belirlendi. Peki Nuri Alço neler söyledi? İşte ayrıntılar..



Konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz itibarıyla sona erdi. Kiralarda artış oranı enflasyona göre belirlendi ve bu ay için yüzde 65.07 oldu. 

Özellikle İstanbul'da konut sahiplerinin kira artışına gitmesinin ardından binlerce kiracı ev sahibi ile mahkemelik olmuş durumda. Ev sahibi ile kiracı anlaşmazlıklarında ünlülerin de isimleri çok duyuluyor. 

Ünlü Yeşilçam oyuncusu Nuri Alço'nun 2016 senesinden beri kiracı olarak ikamet ettiği İstanbul'daki evinden çıkması için, konut sahibinin tahliye davası açtığı gündeme geldi. 

Yeşilçam oyuncusu Nuri Alço da ev sahibiyle mahkemelik oldu! Kira kavgaları bitmek bilmiyor!

Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre; 8 senedir Kağıthane ilçesinde bulunan bir evde oturan Nuri Alço'yu evden çıkaramadığını belirten konut sahibi mahkemeye gitti. 

İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesine başvuran Hatice A. isimli konut sahibi, geçen günlerde tahliye davası açtı. Ev sahibi mahkemeye sunduğu dilekçede 2022'de söz konusu evi kendisi oturmak için satın aldığını bu nedenle satış yapılır yapılmaz evde kiracı olarak bulunan oyuncu Nuri Alço'ya Noter onaylı ihtarname yolladığını ifade etti. 

6 aylık süreyi bekleyen konut sahibi süre dolmasına rağmen oyuncunun evi boşaltmadığını öğrenince iletişime geçti. 

Nuri Alço ile yapılan görüşmelerde oyuncunun evden çıkmayacağına dikkat çektiğini aktaran ev sahibi, Alço'nun mahkeme yolu ile evden çıkarılmasını istedi. 

Yeşilçam oyuncusu Nuri Alço da ev sahibiyle mahkemelik oldu! Kira kavgaları bitmek bilmiyor!

Mahkemenin davayı kabul etmesinden sonra Nuri Alço avukatı aracılığıyla mahkemeye verdiği dilekçesinde söz konusu konut sahibinin, evi satın aldığını iddia ettiğine fakat bir defa bile almış olduğu evi görmediğine, amaçlarının kirayı yükseltmek olduğuna vurgu yaptı. 

Ünlü oyuncu dilekçenin devamında, konut sahibinin kendisini arayarak 3 bin 500 liralık kirayı 15 bin TL olarak ödemesi karşılığında evde oturabileceğini aksi takdirde mahkemeye başvuracağını söyleyerek kendisini tehdit ettiğinin altını çizdi. 

Devletin belirlediği yasal kira artışını uyguladığına dikkat çeken Alço, konut sahibinin kendisini haksız yere tahliye etmeye çalıştığını söyledi. Verilen dilekçelerden sonra mahkeme tanıkların dinlenmesi için davayı ileri bir tarihe erteledi.

Avrupa'da bir Euro'ya konut alınabilir mi? İşte avantajları ve dezavantajları!

Renault Megane Sedan'da 200 bin TL'lik dev fırsat! 16 bin 888 TL taksitle Megane fırsatı!

'Beykoz’da yıllardır göç ettirme planı uygulanıyor' diyen Alaattin Köseler'den imar planı çağrısı!


Geri Dön