02 / 05 / 2024

Yeşilköy Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temelini Cumhurbaşkanı atacak!

Yeşilköy Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temelini Cumhurbaşkanı atacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet tarihinde ilk kez inşa edilecek Yeşilköy'deki Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temel atma törenine katılması bekleniyor... 



Siyaset hayatı boyunca azınlıkların haklarını elde etmesi amacıyla önemli reformları hayata geçiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu alanda yine bir ilke imza atacak.

Sabah'tan Hasan Ay'ın haberine göre; Cumhuriyet tarihinde ilk kez inşa edilecek Yeşilköy'deki Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temelinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atılması bekleniyor.

İstanbul'da sadece Tarlabaşı'nda küçük bir kilisesi bulunan yaklaşık 17 bin kişilik Süryani Ortodoks cemaati kilise ihtiyacıyla ilgili Erdoğan, başbakanlığı döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) talimat vermişti. İBB mülkiyetindeki İtalyan Mezarlığı'nın boş kısmı 'kilise alanı' olarak belirlenmişti.

Kilisenin yapımı önümüzdeki günlerde başlayacak. Süryani Ortodoks cemaati, kilisenin temel atma törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da davet etti. Erdoğan'ın davete olumlu yanıt verdiği ifade edildi.

Beyoğlu Süryani Kadim Meryemana Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sait Susin, "Cumhurbaşkanımızın bu konuda çok büyük desteği oldu. Temel atma töreninde bizi onurlandırdıklarında mutluluğumuz bir kat daha artacak" dedi.


Geri Dön