27 / 04 / 2024

Yeşilköy ve Arnavutköy'deki salgın hastaneleri yarın açılacak!

Yeşilköy ve Arnavutköy'deki salgın hastaneleri yarın açılacak!

İstanbul'da yapımı tamamlanan Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi ve Hadımköy Doktor İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi'nin inşaatı tamamlandı. Yarın açılması planlanan hastanenin son durumu havadan görüntülendi.



Yarın açılıması planlanan Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi ve Hadımköy Doktor İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi'nde bulunan son durum havadan fotoğraflandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Nisan tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında gerçekleştirdiği açıklamanın ardından temelleri atılan Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi ile restore edilip yeniden hizmete açılan Hadımköy Doktor İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi tamamlandı.

Yeşilköy ve Arnavutköy deki salgın hastaneleri yarın açılacak! 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Atatürk Havalimanı'nda bulunan geniş bir alanda meydana gelen bin yataklı Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nde ve Hadımköy Doktor İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi'nde iş makineleri ve hafriyat kamyonları ile 7 gün 24 saat esasına dayalı hızla süren çalışmalar gerçekleştirildi. 

Yeşilköy ve Arnavutköy deki salgın hastaneleri yarın açılacak! 

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinin duayen öğretim üyelerinden Prof. Dr. Dilmener'in isminin yaşatılacağı hastane, çok kısa sürede tamamlanarak sağlık sistemine kazandırıldı.

Yarın yapılacak açılış töreni sonrasında hizmete alınacak hastane, yatay mimarisi, modern görüntüsü ve son teknolojiye sahip altyapısıyla pandemi sonrası dönemde de önemli bir role sahip olacak.

Kovid-19 ile mücadeleye önemli katkılar sağlaması planlanan hastanenin, pandeminin ardından dönemde de olası salgın ve afet durumları ile sağlık turizmi alanında hizmet vermesi hedefleniyor.

- Sağlık üssü, tam teşekküllü altyapısıyla hizmet verecek
Temelinin atıldığı ilk günden beri hummalı çalışmaların devam edildiği sağlık tesisinin inşasında, yaklaşık 4 bin personel 3 vardiya şeklinde görev yaptı.

Sağlık tesisi, 125 bin metrekare alana kurulurken, peyzaj ve otopark alanı için 50 bin metrekare ayrıldı.

500 araçlık otoparka sahip olan hastane, 75 bin metrekarelik kapalı alana sahip.

1008 yatak kapasitesi ile sağlık sistemine önemli katkılar sunacak tesis, 16 ameliyathaneyi de içerisinde yer alıyor.

Hastane içerisinde 36'sı diyaliz ve yoğun bakım altyapısına sahip 576 banyolu hasta yatak odası, 36'sı diyaliz hasta altyapısına sahip 432 yoğun bakım yatağı, 36 acil müşahede yatağı, 8 triyaj, 2 CRP, 4 tomografi, 4 MR, 2 X-ray odası yer alıyor

- Tarihi hastane yeniden şifa merkezi olacak

Sultan 2. Abdülhamid'in yaptırdığı ve bir süredir kullanılmayan Hadımköy'de bulunan tarihi askeri hastane de geçtiğimiz ay başlayan restorasyon çalışmalarıyla yeniden sağlık sistemine dönüştürüldü.

Pandemiyle mücadelede restore edilirken İstanbul'un en eski sağlık tesislerinden biri olan tarihi hastane de yarın düzenlenecek törenle hizmete açılacak.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un babası Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş'un isminin yaşatılması planlanan tarihi binanın restorasyonda 500 işçinin 45 gündür sürerken hummalı çalışması tamamlandı.

Sağlık sistemine önemli katkılar sağlaması planlanırken "Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi", yeniden şifa merkezi haline dönüşecek.
 

İstanbul'daki sahra hastanelerinin inşaatında sona gelindi!

İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 maddede tüm detaylarıyla!


Geri Dön