03 / 05 / 2024

Yeşim Tekstil, Under Armour için 2 fabrika kuracak!

Yeşim Tekstil, Under Armour için 2 fabrika kuracak!

Yeşim Tekstil’in CEO’su Şenol Şankaya, “Doğuş Grubu’nun Türkiye’ye getirdiği Under Armour da üretim için bizimle anlaştı. Biz de Under Armour için bir ya da 2 fabrika kuracağız” dedi.



260 milyon dolar cirosuyla Bursa’nın hazır giyimde ihracat şampiyonu şirketi Yeşim Tekstil, 1983 yılında Şükrü Şankaya ve Cavit Çağlar tarafından kuruldu. , ihracatta otomotiv sektörüyle yarışıyor. Nike, Zara, Burberry, Massimo Dutti, Hugo Boss, Banana Republic, Calvin Klein, Gap, Old Navy, Tchibo, Esprit, Schlafgut gibi markaların üreticisi olan Yeşim Tekstil’in başında ailenin ikinci kuşak temsilcisi Şenol Şankaya var. Aynı zamanda Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı olan Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, tekstil ve hazır giyimin önümüzdeki 10 yıl Türkiye’nin stratejik sektörlerinden biri olarak görülmesi gerektiğini söylüyor. Bursa’da görüştüğümüz Şankaya sorularımızı cevaplandırdı.


Siz yurtdışında eğitim almışsınız. Türkiye’ye tam ne zaman döndünüz?

- 1986 yazında Türkiye’ye döndüm, şirket merhum Turgut Özal’ın ihracat hamleleriyle kuruldu. Ben askerlikten sonra şirketin tüm bölümlerinde çalıştım. O dönemde perde üretiyorduk.


Dünya devlerine üretim yapıyorsunuz. Kaç markayla çalışıyorsunuz? 

20’ye yakın marka var. Zara, Massimo Dutti, Nike, Tchibo, Esprit, Banana Republic…Bizim işbirliklerimiz süreklidir. Bu şirketlerin çok uzun zamandır üreticisiyiz.


Nike dünyada son dönemde en büyük çıkışı yakalayan markalardan biri. Spor perakendesi de hızla büyüyor. Siz kendinizi nasıl yenilediniz bu akımı yakalamak için? 

- Nike birçok şeyi çok iyi yaptı. En güçlü yanı da inovasyon. Yalın üretim. Biz de bunu yapıyoruz. Kullanılan hammaddeden, kumaşın baskısı ve nakışına kadar her şey çok ince düşünülüyor. Nike ‘insansan sen atletsin’ diyor. 17 yıldır Nike ile çalışıyoruz. Nike’ın dünyadaki 8 üreticisinden biriyiz. Biz Nike’ın dünyadaki 8 stratejik üreticilerindensiniz.


MISIR’DA BÜYECEĞİZ

Yeni yatırımlarınız olacak mı? 

- Hem içeride hem de dışarıda yatırım yapacağız. Güneydoğu’da ve İç Anadolu’da yatırım yapmak istiyoruz. Mısır’da da üretimi büyüteceğiz. Bundan sonra biz de Ar-Ge’ye yatırımı artıracağız. Otomasyona çok yatırım yapacağız. IT ve otomasyon konusunda Nike ile işbirliği içinde çalışıyoruz.


Hükümet geçen hafta bir ekonomi paketi açıkladı. Sektörü tatmin etti mi?

- Teşviklerin uygulanmasıyla beklentiler karşılanacak. Eximbank kredileri çok önemli oluyor. İhracatçı olarak en büyük desteği onlardan görüyoruz.


İLK YALIN ÜRETİM

Yeni bir marka eklenebilecek mi müşterileriniz arasına şu ortamda? 

- Çok yeni eklendi. Biliyorsunuz Under Armour Türkiye’ye geldi. Üretim için de bizle anlaştı…


Siz mi üreteceksiniz Under Armour’ları da? Türkiye’ye Doğuş Grubu getirdi…

- Onların üreticisi oluyoruz. Hızlı büyüyecek. Amerika’da çok büyük zaten. Türkiye partnerini de iyi seçti. Biz de Under Armour için bir ya da 2 fabrika kuracağız.


Hürriyet 


Geri Dön