17 / 05 / 2024

Yetkin Tetik kimdir?

Yetkin Tetik kimdir?

Tetik İnşaat'ın kurucusu Yetkin Tetik, AKP Eskşehir Milletvekili Adayı oldu. Peki, Yetkin Tetik kimdir?Yetkin Tetik, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Yetkin Tetik...



Yetkin Tetik kimdir?

Yetkin Tetik 1962 Eskişehir doğumludur. Eğitiminin bitimini takiben; 1983 yılında askerliğini tamamlayarak, aktif ticaret ve siyasi yaşamına başlamıştır. Bu tarihten itibaren, Eskişehir’de müteahhitlik ve işletmecilik yapmaktadır. 


1984-2002 yılları arasında, Doğru Yol Partisi ve Demokrat Türkiye Partisi’nin Eskişehir Teşkilatlarının İl ve İlçe Başkanlığı dahil her kademesinde aktif olarak görev yapmıştır. Bu periyotta, Tepebaşı Belediye Başkanlığı Adaylığı ve 2. Sıra Milletvekili Adaylığı bulunmaktadır. Kırım Tatar Türkü olması sebebiyle, gençlik yıllarından itibaren Eskişehir Kırım Türkleri Derneği’nde çalışmalarda bulunmaktadır. Eskişehir Kırım Türkleri Derneği Başkanlığı ve Kırım Tatarlarının önemli şölenlerinden olan Tepreş’te Kırım Tatar Ağalığı görevlerini yürütmüştür. Evli ve iki çocuk babasıdır.


SİYASİ VE SOSYAL ÇALIŞMALAR

- 1984-2002 yılları arasında Doğru Yol Partisi ve Demokrat Türkiye Partisi’nin Eskişehir Teşkilatlarının İl ve İlçe Başkanlığı dahil her kademesinde aktif olarak görev almıştır.


- 1999 Yerel Seçimlerinde Demokrat Türkiye Partisi’nden Tepebaşı Belediyesi Başkan Adayı olmuştur.


- 2000 yılında Kırım Tatarlarının önemli şölenlerinden biri olan Tepreş’te Kırım Tatar Ağalığı görevini üstlenmiştir.


- 2002 yılında Doğru Yol Partisi Eskişehir 2. Sıra Milletvekili Adayı olmuştur.


- 2004 Yerel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sn. Faruk KARAÇAY’ın seçim çalışmalarında aktif görev almıştır.


- 2004-2006 yılları arasında Eskişehir Kırım Türkleri Derneği başkanlığı görevini yürütmüştür.


- 2007 Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ve Sn. Bakanımız Kemal UNAKITAN’ın seçim çalışmalarında aktif görev almıştır.


İŞ HAYATI

-1983 yılında Tetik İnşaat Tic. Ltd. Şti.’yi kurmuştur. O tarihten itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.


-2001 yılında Eskişehir’in ulusal markası olmuş, Kırım Tatar Mutfağı ve Eskişehir Mutfağını Türkiye’ye tanıtmış olan Eskişehir Çibörek Evi’ni kurmuştur. Şirket, 2014 yılında ikinci şubesini açarak hizmetlerine devam etmektedir.


İletişim

Telefon:0 (541) 697 26 26

e-mail:[email protected]







Geri Dön