27 / 04 / 2024

YG İnşaat, Bozcaada'da konut yapımına başladı!

YG İnşaat, Bozcaada'da konut yapımına başladı!

YG İnşaat sitesinde Akvaryum Bağ Evleri'ne ait verilen bilgilerde 38 adet konut projesine 1/25 000 Ölçekli Çevre Düzeni Planına göre yüzde 7 emsal değer veriliyor...





Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle imara açılan Bozacaada'da, 98 dönüm üzerine 25 futbol sahası büyüklüğünde konut yapımına başlandı. YG İnşaat'ın üstlendiği konut yapımının hafriyatını ise AKP Bozcaada Gençlik Kolları Başkanı Kostanti Salto yapıyor. 


Çanakkale'nin şirin ilçesi tarihinin en büyük talanıyla karşı karşıya. Her şey Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Bozcaada ile ilgili hazırladığı 1/25 000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı'ndan sonra gelişti. Gazetemiz önceki gün adayla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından altı arsanın otel yapılması için ihaleye verildiğini gündeme getirmişti. 


Ada şimdi 25 futbol sahası büyüklüğünde 98 dönüm üzerine kurulacak konut projesiyle gündeme geldi. Yetkin Gürsel (YG) inşaat'ın 3. dereceden sit alanı olan Mermerburnu Mevkii'nde başlattığı 38 konuttan oluşan "Akvaryum Bağ Evleri" için şimdiden 110 metrekareden oluşan 8 adet bağ evi yapımına başlandığı belirtildi. İddialara göre inşaatın hafriyatı işini de AKP Bozcaada Gençlik Kolları Başkanı Kostanti Salto'nun kurduğu Salto İnşaat üstlendi. 


YG İnşaat sitesinde Akvaryum Bağ Evleri'ne ait verilen bilgilerde 38 adet konut projesine 1/25 000 Ölçekli Çevre Düzeni Planına göre yüzde 7 emsal değer veriliyor. Proje ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Kültür ve Tabiat varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Tarafından da onaylanmış. 


Konuyla ilgili Bozcaada Forumu tarafından yapılan açıklamada söz konusu talana dikkat çekilerek "Bu alanda dağılım gösteren 3 çeşit geven türünün olduğunu göstermektedir. Bir alan gevenden temizlendiğinde burada yaşayan canlılar dağılıp yok olacak, ayrıca toprak da erozyona uğrayacaktır. Bu kadar devasa bir toplu konut projesi tamamlandığında, adanın nadide köşelerinden biri olan Akvaryum Koyu özelliğini yitirme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır" denildi. 


DİDEM ULÜŞ /Sol Gazetesi 


Geri Dön