28 / 04 / 2024

Yiğit Sac, Samsun'da çelik servis merkezi kuracak!

Yiğit Sac, Samsun'da çelik servis merkezi kuracak!

Samsun'da sac sektöründe faaliyet gösteren Yiğit Sac, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki pazar payının yanı sıra ihracat pazarlarını da genişletmeyi hedefliyor. Samsun'da çelik servis merkezi kuracak...






Samsun'da sac sektöründe faaliyet gösteren Yiğit Sac, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki pazar payının yanı sıra ihracat pazarlarını da genişletmeyi hedefliyor. Karadeniz'e bir çelik servis merkezi kazandırmayı planladıklarını söyleyen Yiğit Sac Genel Müdürü Yaşar Yiğit, Samsun Organize Sanayi Bölgesi'nde yer arayışına koyulduklarım ifade etti. Bu yıl sonuna kadar inşaata başlamayı planladıklarını kaydeden Yiğit, "Bu merkez, firmamızın yanı sıra bölgedeki diğer şirketlerin büyümesinde de önemli rol oynayacak. 


Kuracağımız çelik servis merkezi için 3 milyon TL bütçe ayrıldı" diye konuştu. Samsun'da kurulacak olan merkezde, rulo halde alman sacı levha haline getireceklerini ifade eden Yiğit, "Siyah sacı istenilen ebatlarda kesme ve dilme işlemini gerçekleştireceğiz. Samsun'da kurulacak olan merkezle birlikte bölge olarak güçlenmekle kalmayıp  Ankara  ile rekabet edebileceğiz. Çünkü bugün Kayseri'den Erzincan'a kadar birçok şehirde galvaniz kullanıcısı var" şeklinde konuştu. 


Firmanın 1965 yılında galvaniz sac, boru ve profil ürünlerini satmaya başlayarak Türkiye pazarına girdiğini ve 1998 yılında ilk ihracatını gerçekleştirdiğini belirten Yiğit, bugün yılda 5 müyon dolar değerinde ihracat yapıldığını aktardı. İç piyasada Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne hizmet verdiklerini söyleyen Yiğit, yurtdışında ise Gürcistan ağırlıklı hizmet verdiklerini iletti. Sektördeki payını Samsun'a kurulacak merkezle birlikte artırmayı hedeflediklerini belirten Yiğit, şunları söyledi: "Çelik servis merkezi olmadığı için bu bölge yatırımcıya cazip gelmiyor. Bizim sektörümüzde kimse cesaret edip bu alanda bir yatırıma girişmedi. Bugün bu bölgede böyle bir merkez yok. Sanayiciyi buraya çekmek adına biz bu yatırımın çok önem arz ettiğini düşünüyoruz." 


ERCAN ÜSLÜ SAMSUN/ Dünya Gazetesi


Geri Dön