02 / 05 / 2024

Yıkılan sağlam binalar vergiye tabi tutulacak!

Yıkılan sağlam binalar vergiye tabi tutulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, ada bazındaki dönüşümlerde sağlam binaların yıkılıp yeniden yapılmasında, vergi ve harçtan muafiyeti doğru bulmadığını söyledi. “Bu tür yıkımlar vergiye tabi” dedi.




Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dün Samsun Büyükşehir Belediyesi ve GYODER tarafından düzenlenen “Gelişen Kentler Zirvesi”nde konuştu.



Uyanık müteahhitler


Kentsel dönüşüm yasasının bazı uyanık inşaat firmaları tarafından kendi lehlerine uygulandığını ve bu noktada devletin vergisel zarara uğratıldığını söyleyen Bayraktar, özellikle İstanbul’da ada bazında dönüşüm gerçekleştirmek isteyen firmalar olduğuna dikkat çekti. Bayraktar şöyle devam etti:


Düzenleme yapacağız


“Ada içindeki bir bina riskli ilan ediliyor. Yasa bu binanın yeniden yapılmasında vergi ve harçtan muafiyet sağlıyor. Ancak firma ada içindeki diğer sağlam binaları da bu kapsamda değerlendirerek vergi ve harç ödemiyor. Bu doğru değil. Yönetmelikte değişiklik yaparak bunların önüne geçeceğiz.” Bayraktar ayrıca, üçte iki çoğunluk kapsamında bazı müteahhitlerin özellikle yalnız ve yaşlı kişileri mağdur edecek anlaşmalara imza attığını, ancak bunlara izin vermeyeceklerini söyledi.



Emine Açar/Bugün



Geri Dön