01 / 05 / 2024

Yılbaşında ağırlıklı talep yurtiçi otellerine geldi!

Yılbaşında ağırlıklı talep yurtiçi otellerine geldi!

Bayram tatili dönemindeki kadar olmasa da yılbaşında tatilci trafiği hızlı olacak. Ağırlıklı talep yurt içinde sanatçılı otellere geliyor. Bu yıl yurt dışı paket fiyatlarının da geçen yıllara göre daha uygun olmasıyla 50 bin kişi yeni yılı yurt dışında ka




Uzun tatil döneminin yaşandığı Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nın ardından yılbaşında da turizm hareketi sürüyor. Bayram dönemindeki kadar olmasa da hafta içine denk gelmesine rağmen yılbaşı turlarına gelen talep geçen yılın yüzde 20-30 üzerinde. Yaklaşık 50 bin kişinin yılbaşını yurt dışında geçireceği tahmin ediliyor. Ancak talep ağırlıklı olarak yurt içindeki ‘sanatçı programı’ olan otellere ve kayak merkezlerine geliyor.


Uygun fiyatlar tetikledi


Yurt dışına talepte fiyatların bu yılbaşı döneminde geçmiş yıllara göre daha uygun olmasının da etkisi bulunuyor. Mika Tur Yurt Dışı Turlar Direktörü Ercan Abitağaoğlu, uygun fiyatların talebi artırdığını belirterek, “199 Euro’dan itibaren başlayan yılbaşı paketlerinde uygun fiyatların talebi tetiklediğini söyleyebiliriz. Daha önceleri yılbaşında yurtdışı tatil yapmanın 400 Euro’dan başladığını düşünürsek her anlamda fırsat  diyebiliriz” dedi. Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan da “Yurt dışında Barcelona, Roma, Prag, Londra, Viyana; yurt içinde; Uludağ, Kartalkaya, Palandöken, Sarıkamış, Abant ve  Afyon en çok ilgi gören destinasyonlar. Kıbrıs da tesislerin sanatçılı programları olduğu için çok tercih ediliyor” dedi.


Yurt içinde kayak merkezleri; yurt dışında Roma, Paris...


Odean Tours İç Pazar Müdür Vekili Mehmet Kamçı, kayak merkezlerindeki otellere ciddi bir talep olduğunu söyleyerek, bu yıl uzun yılbaşı tatili olmamasına rağmen beklentilerinin üzerinde tur talebi aldıklarını ve tüm yılbaşı paketlerinin yüzde 80’inin satıldığını belirtti. Etstur Yurt İçi Turlar Direktörü Suat Özbek de şunları söyledi: “Yılbaşı turlarında yurt içinde Uludağ otelleri yurt dışında ise sanatçılı programları olan Kıbrıs otelleri, Prag, Paris, Viyana, Roma ve Barcelona. Barcelona için 4, diğer destinasyonlar için 3’er gecelik turlarımız mevcut. Bu seneki yılbaşı tatili, hafta arasına denk geldiğinden dolayı Etstur olarak turizm sektörü açısından kayda değer bir hareketlilik beklemiyoruz.” 


Star


Geri Dön