27 / 04 / 2024

Yıldırım Belediyesi, Bursa'da KDV'den muaf 7 gayrimenkul satacak! 

Yıldırım Belediyesi, Bursa'da KDV'den muaf 7 gayrimenkul satacak! 

Yıldırım Belediye Başkanlığı, Bursa Yıldırım'da yer alan 7 adet depo için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu depolar 1307 metrekare alana sahip.



Yıldırım Belediye Başkanlığı, Bursa Yıldırım'da yer alan 7 adet depoyu satışa çıkardı. Söz konusu depoların alanı 1.307 metrekare olarak belirtildi.

Bursa Yıldırım'da yer alan depoların muhammen bedelleri 24 milyon 384 bin TL ile 24 milyon 833 bin TL arasında değişirken, geçici teminat bedelleri de 744 bin 520 TL ile 744 bin 990 TL arasında değişiyor.

Söz konusu satış ihalesi 17 Ekim 2023 tarihinde encümen toplantı salonunda yapılacak.

Yıldırım Belediyesi, Bursa da KDV den muaf 7 gayrimenkul satacak! 

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7 ADET DEPO SATACAKTIR
 
İhaleler, Encümen Toplantı Salonunda 17.10.2023 tarihinde yapılacak olup 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre kapalı teklif usulü ile yapılacaktır. 3065 sayılı Kanunun 17/4-p maddesi gereği taşınmaz satışları, KDV’den istisnadır. Taşınmazlar Bursa İli, Yıldırım İlçesi, Samanlı Mahalle, 3543 ada 150 sayılı parsel B Blok zemin katta,  bağımsız bölümler halinde yer almaktadır.
Belediyelerin Arsa, Konut Ve İşyeri Üretimi, Tahsisi, Kiralaması Ve Satışına Dair Genel Yönetmeliğinin “Konut ve işyeri satışı” başlıklı 15. maddesinin (d) bendi uyarınca ihale günü; alıcı çıkmaması halinde, yeniden ihaleye çıkarılmaksızın belirlenmiş olan fiyat üzerinden satış yapmaya Belediye Encümeni yetkilidir. Satışa sunulup da satılmayan depoların fiyatları, her yıl günün şartlarına göre yeniden belirlenecektir.
Yönetmelikteki aynı maddenin (f) bendi uyarınca ödeme planı; satış bedelinin %50’si peşinat olarak alındıktan sonra kalan miktar, 12 ayı geçmeyecek şekilde eşit taksitte ödenecektir. Bu bent kapsamında yapılan taksitli satışlar için Belediye Meclisince yıllık % 30 (veya aylık % 2,50) vade farkı uygulanacaktır.
Borcun zamanında ödenmemesi halinde sözleşme hükümlerine göre hareket edilecektir. Depoların satışında banka kredisi ve diğer finansman araçlarından yararlanılabilir. Satış bedelinin tamamı ödenmeden tapuda ferağı verilmez.



-İhaleye katılabilmek için aşağıdaki belgelerin, 17.10.2023 tarihi, saat 09:30’a kadar Destek Hizmetleri Müdürlüğü İhale Birimine kapalı zarf içinde teslim edilmesi ve Yıldırım Belediyesine borcu olmaması gerekmektedir.
Gerçek kişiler için; e-Devlet'ten alınmış Yerleşim Yeri (İkametgah) Belgesi
Gerçek kişiler için; T. C. kimlik kartının ibrazı
Temsil durumunda noterden onaylı vekaletname ile vekile ait T. C. kimlik kartının ibrazı
Tüzel kişiliğe ait faaliyet belgesi
Tüzel kişi adına teklif verene ait yetki belgesi
2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na uygun olan Geçici Teminat
Yabancı isteklilerin Türkiye’de tebligat yerini gösteren belge
Teklif Mektubu

4A, 4B, 4C 29 Ekim 2023 emekli ikramiyelerinde son durum ne? İkramiyeler hesaplara ne zaman yatırılacak? 

TOKİ Eskişehir Mihalıççık projesi için beklenen tarih geldi! 142 yeni konut geliyor!

4C'li emeklilere yüzde 47, 4A, 4B'li emeklilere yüzde 38 zam müjdesi! Emekli maaşlarına yüzde 50'ye yakın zam geliyor!


Geri Dön