27 / 04 / 2024

Yıldırım Holding'in Dilovası'ndaki lise inşaatına engel mi olunuyor?

Yıldırım Holding'in Dilovası'ndaki lise inşaatına engel mi olunuyor?

Özgür Kocaeli Gazetesi'nin yazarlarından Ahmet Serimer bugünkü yazısında Yıldırım Holding'nin Dilovası'nda yaptırdığı meslek lisesinin inşaatındaki sorunları ele aldı. İşte Ahmet Serimer'in o yazısı..



Yıldırım Holding Dilovası'nda 11 dönümlük arazide mükemmel bir Meslek Lisesi binası yaptırıyor. Okul 36 derslikli olacak. Konferans salonu, atölye bölümleri bulunacak. Yıldırım Holding bu okul için 10 milyon TL harcadı. Okul inşaatı büyük oranda bitti. Ama önümüzdeki eğitim yılına yetişmesi çok zor gözüküyor. Çünkü, bölgedeki bütün kurumlar, adeta bu okul inşaatına engel olmak için yarışıyormuş. 


Dilovası Belediyesi, bir bahane bulup, 150 bin TL ceza kesmiş. İSU, Sedaş, Palgaz, okul binasına elektrik.su ve gaz bağlantısı konusunda zorluk çıkartıyor, Dilovası Belediyesi,yolu yapmıyormuş. Yılport Lojistik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi inşaatının Şantiye Şefi Mustafa Gel,şunları söyledi: "-Dilovası bölgesine,Türkiye'deki en güzel okul binalarından birini yapıyoruz. Bu okul için 10 milyon TL harcandı. Ama iki yıldır çekmediğimiz çile kalmadı. Suyumuz,elektriğimiz,yolumuz yok. Bir de ceza yiyoruz." 


Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun eğitim yatırımları konusundaki hassasiyetini biliyoruz.Acaba Dilovası'ndaki bu durumdan haberdar mı?


Özgür Kocaeli/ Ahmet Serimer



Haber Bizim Kocaeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yıldırım Holding tarafından Dilovası’na toplam 10 milyon TL harcanarak yaptırılan ve devlete hibe edilen 700 öğrenci kapasiteli meslek lisesinin yolunu belediye açmadığı için okul yeni eğitim öğretim sezonuna yetişemiyor

 

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osman Gazi Köprüsü’nün Dilovası çıkışına özel sektör girişimiyle yaptırılıp, devlete hibe edilen Türkiye’nin en kapsamlı meslek lisesi, yeni eğitim öğretim sezonuna yetişmiyor. Yıldırım Holding’e bağlı Yılport Liman İşletmeleri, sanayinin kalbi Dilovası’na bir meslek lisesi yapma sözü verdi. Bu söz iki sene önce dönemin Kocaeli Valisi Ercan Topaca, tarafından sözleşmeye bağlandı. Tüm Kocaeli protokolünün katıldığı imza töreninde Dilovası’nda ilk olacak meslek lisesinin Yılport Liman İşletmeleri tarafından 10 milyon TL harcanarak yapılacağı ve daha sonra devlete hibe edileceği vurgulandı.

 

5 YILDIZLI OKULA 10 MİLYON HARCANDI

Yüzde 90'ı tamamlanan lise alt ve üstyapı hizmetlerinin yerine getirilmemesinden ötürü hizmete açılamıyor. Belediye tarafından yolu açılmayan, İSU'nun su, SEDAŞ'ın elektrik, PALGAZ'ın doğalgaz bağlantısını yapmadığı, 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım tarafından açılışı yapılacak olan Osmangazi Köprüsü manzaralı lisenin bu eksikliklerinin ne zaman giderileceği, lisenin açılışının önümüzdeki eğitim öğretim dönemine yetişip yetişmeyeceği merak konusu.

 

EMSALİ OLMAYAN OKUL

Yıldırım Holding iştiraki Yılport Lojistik firması dönemin Kocaeli Valisi Ercan Topaca ile imzalanan protokolün ardından bittiğinde tamamı devlete hibe edilmek üzere lise inşaatına başladı. Dilovası'na bağlı Diliskelesi Mahallesi'nde Yılport Lojistik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi adıyla 1.5 sene önce başlayan inşaatın yüzde 90'ı tamamlandı. 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle açılışı yapılacak olan Osmangazi (Körfez Geciş) Köprüsü'nün Dilovası ayağında yer alan okul 11 dönüm alan üzerinde, 10 bin metrakere kapalı alana sahip. Yıldırım Holding tarafından 10 milyon TL yatırımla yapılan lise 36 derslik, 350 kişilik konferans salonu ve uygulama atölyeleri ile birlikte Türkiye'de emsali olmayan bir okul olarak eğitime hizmet verecek ve bir eğitim üssünü andıracak.Özel sektörün 10 milyon TL harcayarak yaptırdığı okula Dilovası Belediyesi 500 metrelik yol yapamadı.

 

BELEDİYE KAÇAK HAFRİYAT CEZASI KESTİ

Yılport Lojistik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi inşaatının Şantiye Şefi Mustafa Gel duruma tepkisini, "Dilovası gibi bir yere Türkiye'nin en güzel okulunu inşa ediyoruz. Bu okul için Yıldırım Holding, 10 milyon TL tutarında para harcadı. Ama yaklaşık iki senelik süreçte yaşadığımız sıkıntılardan dolayı bunaldık. İnşaat alanına gelen yollarımız açılmadığı için tankerlerimiz çamura battı. Elektrik bağlanmamasından ötürü aynı anda iki kaynak makinesini çalıştıramaz hale geldik. İSU su bağlamadığı için kullanma suyumuz yok. Okulun inşaatı çok büyük oranda bitmesine rağmen söz konusu eksiklerden ötürü açılışını gerçekleştiremiyoruz. Tüm bu eksikler yetmezmiş gibi Dilovası Belediyesi de kaçak hafriyat döktüğümüz iddiasıyla 150 bin TL ceza tahakkuk etti. Kaçak hafriyatta gizli döküm yapılır. İnsanlar döker ve kaçak. Şantiye alanındaki çalışmalara kaçak hafriyat döküm cezası kesildi. Biz belediyeden yardım beklerken ceza verildi" diyerek gösterdi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇACAKTI

Şantiye şefi Mustafa Gel yaptığı açıklamada, “Sayın cumhurbaşkanımız Osman Gazi Köprüsü’nün açılışı için Kocaeli’ye gelecek. Kendisi bir eğitim sevdalısı. Cumhurbaşkanımıza bir sürpriz yapıp okulumuzu tanıtacaktık. Kendisi de okulumuzu açacaktı. Ama iki senedir 24 saat çalışarak ve büyük özel gösterdiğimiz okulumuzun yolu bile yok. Dilovası Belediyesi okula yol bile yapmadı. Okula içme suyu hatta bağlanmadı. Elektrik ve doğalgazımız yok. Bu haliyle sayın cumhurbaşkanımızı açılış için okula davet edemezdik. Bakın burası bizim şahsi mülkümüz değil. Yıldırım Holding birinci sınıf inşaat işçiliği ve malzemeyle bu okulu yaptırdı. Dünya standartlarında bir çalışma oldu. Hiçbir masraftan kaçınmadık. Bu okul devlete hibe olarak yapıldı. Hiçbir menfaatimiz yok. Ama ne yazık ki ilgili birimler bu okula sahip çıkmadı. İçme suyu bile bağlamadı. Bizim 10 milyon harcadığımız okula belediye yol bile yapmadı” dedi.

 

BU OKULA HERKESİN SAHİP ÇIKMASI LAZIM

Mustafa Gel açıklamasını şöyle sürdürdü: “Burada Kocaeli’nin, Dilovası’nın çocukları okuyacak. Sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanlar buradan yetişecek. Geleceğimizi inşa edecek yeni nesiller bu okuldan yetişecek. Bu okul sadece bir eğitim yuvası değil bir üretim üssü olacak. Yılport Lojistik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesine bölgenin en büyük atölyesini yapıyoruz. Burada eğitimler pratikte de en iyi şekilde verilecek. Öğrencilerimiz bölge sanayisinde staj yapma şansı bulacaklar. Dilovası’ndan Türkiye’nin en iyi teknik adamları çıkacak. Bakın bu okul bünyesine 350 kişilik konferans salonu yapıyoruz. İstiyoruz ki belediyemiz, kaymakamlığımız gibi kamu kurumları da buradan faydalansın. El birliği içinde bu okula herkesin sahip çıkması lazım.”


Bizim Kocaeli


Geri Dön