24 / 12 / 2024

Yıldırım, sosyal dönüşüm ile göçe dur diyecek!

Yıldırım, sosyal dönüşüm ile göçe dur diyecek!

Bursa’nın Yıldırım ilçesi, belediye, kamu ve özel sektör işbirliğinde geliştirilecek sosyal dönüşüm projeleri ile göçün önüne geçmeyi hedefliyor. Ünlü Osmanlı köyü Cumalıkızık’ın tarihi kimliğini güçlendirecek projeler de geliştiriliyor.



Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yönetim anlayışlarını; şeff af, vatandaş odaklı ve temiz yönetim olmak üzere 3 başlıkta şekillendirdiklerini belirterek, ilçeyi kentsel dönüşüm projesiyle değiştireceklerini vurguladı. Üzerinde en çok durdukları kentsel dönüşüm projesine geçtiğimiz günlerde fiziksel olarak start verdiklerini bildiren Edebali, “Yıldırım’da gelişmiş mekanlar ve daha gelişmiş bir toplum oluşturmayı amaçlıyoruz. Böylece Yıldırım’dan göç eden vatandaş yeniden Yıldırım’da yaşamak isteyecek” dedi. 


Kentsel dönüşümün 3 farklı yolla hayata geçirileceğinin altını çizen Edebali, “Kentsel dönüşümü yaparken toplumu geleceğe hazırlayacak sosyal dönüşümü yapmak istiyoruz. Bursa olarak yeni bir seviyeye çıkmak hedefiyle şehrimizin yaşam kalitesini artırmak için altyapı, ulaşım, mekansal gelişim, toplum ve sosyal dayanışma parametrelerini kıstas alacağız. Özel sektör-kamu işbirliğinde ilerleyeceğimiz bu projelerde, kentsel dönüşümü 3 boyutuyla ele alacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylanan master planı çerçevesinde Mevlana etabının protokolünü de önümüzdeki günlerde gerçekleştirecek, projeyi hızlandıracağız. Ulaşım, kültür merkezleri, sosyal ve turizm tesisleri gibi prestijli projeleri de yıl içinde başlatacağız.” diye konuştu.


Öte yandan, kentin önemli turizm potansiyellerinden biri olan ve aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası’na giren Cumalıkızık’ın da tarihi kimliğini güçlendirmek için çeşitli projeler geliştirdiklerini aktaran Edebali, “3 değerimizden biri olan Cumalıkızık en köklü yapıtlarımızdan biri, Osmanlı’daki kırsal yaşamın bir izdüşümüdür. Bu bölgemizde öncelikle ulaşımı daha iyi duruma getireceğiz. Köy girişindeki alanlarla ilgili düzenlemeler yapacağız. Köy alanında satış yapanlara yeni ve tarihi kimliğe uygun tezgahlar hibe edecek, tabelaları yine tarihe uygun yenileyerek, bölgeyi çekim merkezi haline getireceğiz. Mevcut müzeyi de hem yerli hem de yabancı turistin faydalanabileceği şekilde yenileyeceğiz” şeklinde konuştu.


Ulaşım dönüşüme artı değer katacak


Yıldırım’da aidiyet duygusunu pekiştirmek için de çalıştıklarını ifade eden Edebali, Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirecekleri ulaşımda dönüşüm projeleriyle prestij çalışmalara devam edeceklerinin de bilgisini verdi. İsmail Hakkı Edebali, “Ulaşım, dönüşüme de artı değer katacaktır. Ayrıca belediyemiz bütçesi ile kültür merkezleri, konferans salonları, sosyal ve turizm tesislerini de yapacağız. Özel sektör eliyle de dönüşüme hız katacağız. Master planımız dahilinde vatandaşlarımızla anlaşarak yeni mekânsal bir oluşum yapılmasını sağlıyoruz. Dönüşümün büyük kısmı özel sektör kaynaklarıyla olacak” dedi. Edebali, madde bağımlılığına karşı da savaş açtıklarını ifade ederek, paydaşlarıyla birlikte ‘Değerlisin Sağlıklı Kal’ projesini hayata geçirdiklerini anımsattı.


Prestijli projelerin temelleri 2015'te atılacak


İlçeye hizmet süresinde 1 yılını dolduran Başkan İsmail Hakkı Edebali, seçim döneminde ‘İdeal Şehre 100 Adım’ başlıklı vaatlerinin büyük bir bölümünü hayata geçirdi. Ek projelerle de Yıldırım’da önemli hizmetler gerçekleştireceğini açıklayan Edebali, mekansal dönüşümle Yıldırım başta Bursa’nın vizyonunu değiştireceklerini söyledi. Edebali, “2015 yılı büyük ve prestijli projelerin temelinin atılacağı yıl olacak” dedi.


Kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı


İlçeye çağ atlatmak hedefiyle geliştirilen Yıldırım Kentsel Dönüşüm projesinin, ilk adımı 27 bin 821 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan yaklaşık 150 konutluk Değirmenpark Kentsel Dönüşüm projesi ile geçtiğimiz günlerde başladı.




Dünya


Geri Dön