09 / 05 / 2024

Yıldırım'daki kentsel dönüşüm mercek altına alındı!

Yıldırım'daki kentsel dönüşüm mercek altına alındı!

Mimarlar Odası Bursa ilçe Belediyeleri gerçekleştirdiği 'Ruhsat Sürecinde Yaşanan Sıkıntılar' konulu toplantılarına devam ediyor. Mimarlar Odası üyeleri ruhsat sürecinde tarafları rahatlatacak çözümlere dair bilgi alışverişinde bulundu.



Mimarlar Odası Bursa ilçe Belediyeleri gerçekleştirdiği 'Ruhsat Sürecinde Yaşanan Sıkıntılar' konulu toplantılarına devam ediyor. Önceki gün Yıldırım Belediyesi Mimari Proje Kontrol Bürosu ile bir araya gelen Mimarlar Odası üyeleri ruhsat sürecinde tarafları rahatlatacak çözümlere dair bilgi alışverişinde bulundu. 


Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu ve üyeleri Yıldırım Belediyesi Mimari Proje Kontrol Bürosunu ve Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şimşek'i ağırladı. Yapılan projelerin yönetmenliğe uygunluğunun yanı sıra karşılıklı iletişim ve etkileşimde yaşanan sıkıntıları da masaya yatırdı. Yönetmeliklerin farklı yorumlamasının doğurduğu problemler üzerinde durulan toplantıda çözüm önerileri tartışıldı.  Toplantıya katılan Mimarlar Odası Yönetmelik Komisyonu üyeleri Yıldırım Belediyesi ile işbirliği içinde olduklarını ve bu işbirliğini geliştirmek üzere belediyeyle düzenli olarak toplantılar gerçekleştirdiklerini aktardılar. Ortak fikir, ortak dil ve iş birliğiyle yönetmeliklerdeki yorum farklarının ortadan kaldırılabileceği konusunda hemfikir olan katılımcılaı: mimari projelerde ön olur şartının aranması ve devamındaki süreçte ön olur almış projenin ilk onayı veren mimara havalesinin teminatıyla ruhsat başvurusunda tüm teknik projelerin istenmesinin süreci hızlandıracak adımlar olacağı konusunda uzlaştılar 


Gazete Bursa 



Geri Dön