28 / 04 / 2024

Yılın ilk çeyreğinde en çok ihracat yapılan ülkeler belli oldu!

Yılın ilk çeyreğinde en çok ihracat yapılan ülkeler belli oldu!

Türkiye'nin 2023 yılının ilk çeyreğinde ülkeler bazında yaptığı ihracat 54,3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım ise 4,9 milyar dolarla Almanya ve 2,97 milyar dolarla ABD'ye yapıldı.



Anadolu Ajansı muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlemiş olduğu bilgiye göre, Türkiye'nin ihracatı, 2023 yılının ilk çeyreğince yüzde 2,5 artışla 61,6 milyar dolar şeklinde oldu. Söz konusu bu rakam, tüm zamanların en yüksek ocak-mart dönemi ihracatı şeklinde kayıtlara geçti.

Verilen detaylara göre, ülkelere yönelik ihracat da 54 milyar 317 milyon dolar şeklinde gerçekleşti.

Yılın ilk çeyreğinde en çok ihracat yapılan ülkeler belli oldu!

Yine verilen detaylara göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde en fazla ihracat 4 milyar 877 milyon dolarla Almanya'ya yapıldı. Almanya'ya dış satım, Ocak-Mart 2022'ye göre yüzde 0,4 artış gösterdi.

Almanya'yı, 2,97 milyar dolarla ABD, 2,9 milyar dolarla İtalya, 2,76 milyar dolarla Birleşik Krallık, 2,48 milyar dolarla Fransa ve Rusya, 2,43 milyar dolarla İspanya izledi.

Yine açıklanan verilere göre, söz konusu dönemde Irak'a 2,05 milyar dolar, Hollanda'ya 1,67 milyar dolar, İsrail'e ise 1,46 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi. En çok ihracat yapılan ilk 10 ülkeden 5'i AB'de yer aldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön