Ekonomi

Yıllardır ödenen kart aidatları geri alınacak mı? İade aidat ödemeleri için ne yapmak gerekir?

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısının aidatları geri ödenecek. Binlerce lira ödenmiş olan kart aidatları konusunda yapılan açıklama ile tüm kartı olan vatandaşlara müjde verildi. Nerede ise tüm vatandaşlarda bulunan kartların aidat ödemeleri ile ilgili önemli açıklamalar yapıldı

Kredi kartları son zamanlarda vazgeçilmez oldu. Nerede ise tüm vatandaşlarda bulunan kartların aidat ödemeleri ile ilgili önemli açıklamalar yapıldı. Bu açıklama milyonlarca insanı çok yakından ilgilendiren bir konu olmaktadır. Zorunlu olarak bilinen kart aidatı ödemesinin aslında zorunlu bir ödeme olmadığı ortaya çıktı. Milyonlarca vatandaşın aklındaki soru ise ödemiş oldukları kart aidatlarının ücretlerini geri alabilecek miyiz sorusu oldu.

Uzmanlar kart aidatlarının ödenme zorunluğu olmadığını açıkladı

Kredi kartlarının kullanılması ve yenisinin alınması son zamanlarda çok yoğun bir hal almaktadır. Ödenmemiş olan borçlar yüzünden icralık olan vatandaşın sayısı oldukça fazla olarak belirtildi. Bankalar kredi kartı aidatlarını vatandaşlardan talep etmekteydi. Vatandaşlar bu ücreti ödemek konusunda kararsız kalmaktaydı. Uzmanlar bu hususta net bir nokta koymuş oldu. Kart aidatlarının ödenmesi konusunda zorunlu bir kural olmadığını ve gerekirse geçmişte ödemiş oldukları kart aidatı ücretlerini geri talep edebileceklerini açıkladılar. 

 

Kart aidatı ödemesi yapan vatandaşlar ödemelerini geri alabilecek mi?

Özel ve kamu bankaları yıllardır kart aidatı ödemesini kart sahibi vatandaşlardan istemekteydi. Her bankanın kart aidatı hususunda beklediği ödeme farklılık göstermekteydi. Vatandaşlar tarafından oldukça büyük bir sorun teşkil ederken araştırılmaya başlandı. Uzmanlar ise kart aidatı ödenmesinin zorunlu olmadığını açıkladı. Vatandaşları rahatlatan bu açıklamaya ek olarak geçmiş yıllarda verilen aidatların da kolaylıkla geri alınabileceğini açıkladılar. Bu hususta vatandaşların izlemesi gerektiği 3 farklı yol bulunmaktadır. Birincisi; hangi bankaya ait kart aidatı ödediyseniz o banka ise görüşmelisiniz. İkicisi; Tüketici Hakem Heyeti ile şahsi olarak görüşerek aidat ödemesinin geri ödenmesi hususunda başvuru yapabilirsiniz. Üçüncüsü ise; E-devlet üzerinden kolaylıkla iade talebi oluşturabileceğiniz açıklandı. E-devlet uygulamasına girerek arama kısmına TUBİS yazarak eski dönem aidat ödemelerinizin geri ödenmesi hususunda talep oluşturabilirsiniz. Kısaca eski dönemlerde ödemiş olduğunuz kart aidatlarınızın ödemesini kolaylıkla geri alabilirsiniz. 

Kredi kartı kullananlara flaş haber! BBDK resmen açıkladı! Duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!

Halkbank'tan son dakika açıklaması! Paraf kartı olanlar hemen göz atsın!

İş Bankası kartı olanlar acilen baksın! Çok önemli bir son dakika gelişmesi! 26 Şubat'a kadar vaktiniz var!