02 / 05 / 2024

Yılmaz Özdil'in villasıyla ilgili çarpıcı rapor!

Yılmaz Özdil'in villasıyla ilgili çarpıcı rapor!

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in kanunlara aykırı olarak kaçak şekilde yapılaşmaya gittiği Bodrum'daki lüks villasıyla ilgili araştırmaların sonuçları ortaya çıktı.



Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil'in Bodrum'da bulunan milyonluk kaçak villasında hukuku hiçe sayarak gerçekleştirdiği usulsüzlükler Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemelerinde tüm ayrıntılara ulaşıldı.

Takvim Gazetesi'nden Zafer Şahin haberine göre; Yılmaz Özdil'e ait ve eşi Hülya Özdil adına kayıtlı villada "Tadilatlı Yapı Ruhsatı", "Yapı Kullanım İzin Belgesi" ve "Onaylı Mimari Projeye" aykırı izinsiz ve kaçak bölümler yer alıyor. Özdil'in İmar Kanununu delik deşik edip ettiği kaçak yapılar sebebiyle villanın yapı kayıt belgesi iptal edildi.

 Yılmaz Özdil in villasıyla ilgili çarpıcı rapor!

Ayrıca elektrik - su ve doğalgaz bağlantılarının kesilmesi kararlaştırıldı. Özdil ile ilgili suç duyurusu yapacak. Skandalı örtbas etmek için "2+1 mütevazı bir ev" dediği ortaya çıkan Özdil'in hukuksuz olarak inşa ettiği 310 metrekarelik kaçak villasında spor salonu olarak kullandığı bir bölümün de olduğu tespit edildi.

İşte Muğla Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün çarpıcı raporunda şu tespitlerde bulunuldu:

KAÇAK TERAS

Binanın deniz cephesindeki iki parçalı teras birleştirilip büyütüldü. İki yan cephede A-E aksı boyunca sürdü. Yapı Kayıt Belgesinde "45,5 metrekare balkon ilavesi" olarak beyan edilen zemin katta bulunan teras 71.41 metrekare olarak ölçüldü. Ayrıca onaylı mimari projede boyluk olarak belirlenen 3-3 aksı binaya dahil edildi, üst tabliyesi atıldı.

 Yılmaz Özdil in villasıyla ilgili çarpıcı rapor!

SPOR SALONU YAPTIRMIŞ

Onaylı mimari projesi bulunmayan C-E aksı sırasında bodrum kat inşa edildi. Kaçak bodrum katının spor salonu kullanıldığı beyan edildi. Bodrum katın zemin kat inşaatının ardından yapılması teknik açıdan mümkün olmadığından mimari projenin bodrum katın varlığına rağmen bu şekilde onaylandığı belirlendi. İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan müfettiş değerlendirmesi talep edildi.

Yılmaz Özdil'in villasındaki kaçak kısımların yıkılması için tebligat gönderildi!

Yılmaz Özdil'in villasındaki kaçak bölümler yıkılacak!


Geri Dön