02 / 05 / 2024

YKK GYO 2011 kazanç dağılımını açıkladı!

YKK GYO 2011 kazanç dağılımını açıkladı!

Yapı Kredi Koray GYO, 2011 Hesap Dönemi Kar Dağıtımı ile 2012 ve izleyen yıllarla ilgili kar dağıtım politikasını açıkladı



Yapı Kredi Koray GYO, 2011 Hesap Dönemi Kar Dağıtımı ile 2012 ve izleyen yıllarla ilgili kar dağıtım politikasını açıkladı. Yapılan açıklama şöyle:

a) Şirketimizin Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Seri:XI, No:29 Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği uyarınca  Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına uygun olarak hazırladığı 1 Ocak-31 Aralık 2011 hesap dönemine ilişkin  finansal tablolarına göre, 2011 yılı faaliyetlerinden 10,487,726 TL konsolide vergi sonrası net zarar, yasal kayıtlara göre  ise  3,898,227.19 TL zarar edilmiştir. 2011 yılında gerçekleşen zararın geçmiş yıllar zararına ilave edilmesi ve zarar dolayısıyla temettü  dağıtımı yapılmaması teklifinin Genel Kurula sunulmasına karar verilmiştir.

b)2012 ve izleyen yıllara ait kar dağıtım politikası:
Şirketimiz kar dağıtım politikası Sermaye Piyasası Mevzuatı ve esas mukavelemizde yer alan hükümler çerçevesinde Genel Kurulda belirlenmektedir.

Kar dağıtım politikası ve SPK Kurumsal Yönetim İlkelerinde öngörülen detayları içeren yıllık kar dağıtım önerisi faaliyet raporunda yer almakta, Genel Kurulda ortakların bilgisine sunulmakta, ayrıca kar dağıtım tarihçesi ve sermaye artırımlarına ilişkin detaylı bilgiler ile birlikte şirketimizin internet sitesinde kamuya duyurulmaktadır.

Şirketimiz Türk Ticaret Kanunu hükümleri, Sermaye Piyasası Mevzuatı, Vergi Mevzuatı ve diğer ilgili mevzuat ile esas mukavelemizin kar dağıtımı ile ilgili maddesi çerçevesinde kar dağıtımı yapmaktadır.

Kar dağıtımının belirlenmesinde, şirketimizin  uzun vadeli stratejileri, iştirak ve bağlı ortaklıklarının sermaye gereksinimleri, yatırım ve finansman politikaları ile karlılık ve nakit durumu dikkate alınmaktadır.

İlke olarak, Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde hazırlanan ve bağımsız denetime tabi tutulan finansal tablolarda yer alan net dönem karı esas alınarak, Sermaye Piyasası Mevzuatı ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde hesaplanan "dağıtılabilir dönem karı" nakit veya bedelsiz hisse şeklinde dağıtılır.

Yukarıdaki esaslara göre bulunan dağıtılacak karın, çıkarılmış sermayenin %5'inden az olması halinde kar dağıtımı yapılmaz. Genel Kurulda alınacak karara bağlı olarak dağıtılacak temettü, tamamı nakit veya tamamı bedelsiz hisse şeklinde olabileceği gibi, kısmen nakit ve kısmen bedelsiz hisse şeklinde de belirlenebilir.

Kar dağıtım politikası çerçevesinde, temettü ilgili hesap dönemi itibariyle mevcut payların tümüne eşit olarak dağıtılmaktadır.Şirketimizin Kar dağıtımında imtiyaz bulunmamaktadır.

Detaylı bilgi için tıklayın

Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com


Geri Dön