28 / 04 / 2024

YKK GYO yönetim kuruluna Adil Giray Öztoprak bağımsız üye gösterildi!

YKK GYO yönetim kuruluna Adil Giray Öztoprak bağımsız üye gösterildi!

Yapı Kredi Koray GYO yönetim kuruluna bağımsız üye olarak Adil Giray Öztoprak gösterildi



Yapı Kredi Koray GYO yönetim kuruluna bağımsız üye olarak Adil Giray gösterildi. Yapılan açıklama ve Adil Giray'ın özgeçmişi şöyle:

23 Şubat 2012 tarihli özel durum açıklamamızda belirtilen, Seri :VI,No:56 sayılı Tebliğ'in 4.3 Yönetim  Kurulu Başlıklı maddesinin,4.3.8 fıkrası uyarınca  Şirketimizin 9 kişilik Yönetim Kurulu'nda yer alacak  üçüncü bağımsız üye olarak Sayın Adil Giray Öztoprak  belirlenmiştir.Bağımsız üye adayı olarak belirlenen ve 2011 faaliyet yılı  Olağan Genel Kurulunda ortakların onayına sunulacak olan  Sayın Adil Giray Öztoprak'ın  özgeçmiş bilgileri aşağıda verilmektedir. Bağımsız Yönetim Kurulu  Üyelerinin Bağımsızlık Beyanıyla ilgili  bilgiler şirket internet sitemiz içinde bulunan yatırımcı ilişkileri bölümünde yer almaktadır.


Adil Giray Öztoprak
Bağımsız Üye

1966 yılında  Ankara  Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve Ekonomi bölümünden mezun olan Öztoprak, 1966-1975 döneminde Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu'nda görev almış, 1975 yılı içinde Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdürmüştür. 1976 yılından itibaren birçok şirkette Mali İşler Koordinatörü ve Genel Müdür olarak görev yapan Öztoprak, 1993-2000 döneminde Başaran Nas Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.'de (PriceWaterhouseCoopers) ortak olarak hizmet vermiştir. Adil G. Öztoprak 2000 yılından bu yana Serbest Yeminli Mali Müşavir olarak meslek hayatına devam etmektedir. Adil G. Öztoprak 2005 yılından bu yana Yapı ve Kredi Bankası ile Bankanın iştiraklerinin Yönetim Kurullarında Denetçilik görevini yürütmekte olup, Mart 2012'de bu görevi sona erecektir.


Adil Giray Öztoprak, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne göre bağımsız üye niteliğini haizdir. Son on yılda üstlendiği görevler esas itibariyle yukarıda sıralanmış olup, görev süresinin dolması nedeniyle bu pozisyonlardan ayrılmıştır. Son beş yılda Yapı ve Kredi Bankası ile Bankanın iştiraklerinin Yönetim Kurullarında Denetçilik görevi dışında Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş ve ilişkili tarafları ile herhangi bir ilişkisi olmamıştır.

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com

 

 


Geri Dön