27 / 04 / 2024

YKS deprem bölgesinde yapılacak mı? ÖSYM'den binlerce öğrenciyi ilgilendiren açıklama geldi! Sınav yerleri belli oldu!

YKS deprem bölgesinde yapılacak mı? ÖSYM'den binlerce öğrenciyi ilgilendiren açıklama geldi! Sınav yerleri belli oldu!

Binlerce öğrencinin geleceğine yön vereceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ilişkin ÖSYM’den önemli bir son dakika açıklaması geldi. Depremzede öğrencilerin sınav yerleri belli oldu. İşte detaylar..



ÖSYM, bu yıl üniversite sınavına girecek depremzede öğrenciler için önemli bir son dakika açıklaması yaptı. Yapılan açıklamaya göre YKS, 4 ilde yapılacak.Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ilişkin ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'dan açıklama geldi. Açıklamaya göre depremzede bölgesinde bulunan yaklaşık 3,5 milyon adayın katılacağı YKS  Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde uygulanacak.

 YKS deprem bölgesinde yapılacak mı? ÖSYM den binlerce öğrenciyi ilgilendiren açıklama geldi! Sınav yerleri belli oldu!

6 Şubat depreminden sonra bir çok binanın zarar gördüğünü ifade eden Ersoy,'' Depremin etkisiyle zarar gören ve ayakta kalanların ne kadar güvenli olduğuna ilişkin tespitlerin yapılabilmesi için deprem bölgesinde sınav uygulaması yapmama kararı almıştık. Aynı zamanda deprem bölgesindeki öğrenciler için Türkiye'nin istedikleri ilinde sınava girebilme imkanı sunmuştuk. Milli Eğitim Bakanlığının bölgede eğitime tekrar başlamasından sonra ÖSYM olarak detaylı inceleme yaptıktan sonra deprem bölgesindeki 4 ilde YKS'yi uygulamaya karar verdik'' dedi.

Bölgedeki kapasitenin üzerinde bir talep oluşması halinde isteyen kişilerin yine Türkiye'nin istediği yerinde sınava girebileceğini aktaran Ersoy, can güvenliği riskine ve sınavlarda zafiyete sebep olmadan süreci işleteceklerini belirtti.

Peki tercih sayılarında herhangi bir değişiklik yapıldı mı? YKS sınavı ne zaman yapılacak? 
 


Geri Dön