29 / 04 / 2024

Yok böyle para! ABD Merkez Bankası yılın son günü 2,5 trilyon doları nasıl çekti?

Yok böyle para! ABD Merkez Bankası yılın son günü 2,5 trilyon doları nasıl çekti?

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) kısa vadeli faiz oranlarını kontrol edebilmek amacıyla kullandığı önemli araçlarından biri ters repo yöntemi ile yılın son işlem gününde rekor kırdığı bildirildi.



ABD Merkez Bankası (Fed), 2022 senesinin son işlem günü olan 31 Aralık’ta, ters repo yöntemiyle, para piyasası fonu ve finansal firmalardan 2,554 trilyon dolarlık rekor nakit girişi gerçekleştirdiği açıklandı.

Yok böyle para! ABD Merkez Bankası yılın son günü 2,5 trilyon doları nasıl çekti?

Enflasyonu kontrol altına alabilmek için uzunca bir süredir sert faiz artırımları yapan Fed, bu kez de piyasalardan rekor düzeyde para girişi sağladı.

Bankanın, kısa vadeli faiz oranlarını kontrol etmek için kullandığı önemli bir araç olan ters repo, yılın son işlem gününde önemli rekor kırdı. 

New York Fed’in ters repo işlemlerine para piyasası fonu ve finansal firmalardan 2,554 trilyon dolarla rekor nakit girişi gerçekleştiği belirlendi. . 

Banka, ters repoyu bir süredir çok aktif şekilde kullanıyor. Uzun bir dönem neredeyse hiç alım görmeyen sistem, 2021 baharında merkez bankasına yönelmeye başladı. Ardından istikrarlı bir şekilde büyüdü. Edinilen bilgiye göre, günlük ters repo kullanımı Haziran ayından bu yana 2 trilyon doların üzerinde gerçekleşmekte. . 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön