07 / 05 / 2024

Yoksulluk ne zaman sona erecek? Dünya Bankası açıkladı!

Yoksulluk ne zaman sona erecek? Dünya Bankası açıkladı!

Dünya Bankası, Yoksulluk ve Paylaşılan Refah Raporu'nun 2022 yılının sayısını yayımladı. Açıklanan rapora göre; 2030 yılının sonuna kadar aşırı yoksulluğun sona ermesinin mümkün değil.



AŞIRI YOKSUL İNSANLARIN YÜZDE 60'I SAHRA ALTI AFRİKA'DA

Dünya Bankası'nın açıklamış olduğu raporunda, mevcut eğilimler baz alındığında, 2030 yılına kadar çoğu Afrika'da olmak üzere yaklaşık olarak 600 milyon kişinin hala günlük olarak 2,15 dolardan az para ile yaşıyor olacağı bildirildi.

Güçlü maliye politikası için alınan önlemlerin Kovid-19 salgınının yoksulluk üzerindeki etkisini azaltma için dikkate değer bir fark yaptığını açıklayan raporda, mali bir müdahale olmaması durumunda gelişmekte olan ekonomilerdeki ortalama olarak yoksulluk oranının 2,4 puan daha fazla olabileceği kaydedildi.

Açıklanan raporda, aşırı yoksul kişilerin yüzde 60'nın Sahra Altı Afrika'da olduğu ve bu bölgenin de yoksulluk oranının yüzde 35'i bulduğu ifade edildi.

Yoksulluk ne zaman sona erecek? Dünya Bankası açıkladı!

Türk Lirası ile ihracatta rekor artış!

Küresel döviz rezervlerinde flaş gelişme! 1 trilyon dolar düştü

Merkez  Ankara  güncel fiyat listesi Ekim 2022!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön