27 / 04 / 2024

Küresel döviz rezervlerinde flaş gelişme! 1 trilyon dolar düştü

Küresel döviz rezervlerinde flaş gelişme! 1 trilyon dolar düştü

Küresel çapta merkez bankalarının döviz rezervleri, doların diğer para birimlerine karşılık değer kazanması sebebi ile yapılan döviz satışları ile rekor gerileme kaydetti. Rezervlerdeki toplam düşüş de bu yıl 1 trilyon dolara kadar çıktı.



Küresel döviz rezervleri, merkez bankalarının para birimlerine destek vermek amacı ile yaptıkları müdahaleler sebebi ile rekor düzeyde düştü. Fed’in faiz artışları sonucunda da dolar, euro ve yen gibi olan diğer rezerv para birimlerine karşı da yirmi senenin en yüksek seviyesini görmüştü.

Bloomberg’te yer alan habere göre kürese döviz rezervleri bu sene yaklaşık olarak yüzde 7,8 azalarak 12 trilyon dolara düştü. Toplam gerileme ise 1 trilyon doları buldu. Bu rakam da Bloomberg’in verileri derleme içine girdiği günden beri 2003 yılından bu yana en büyük düşüş olmuş oldu.

Küresel döviz rezervlerinde flaş gelişme! 1 trilyon dolar düştü


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön