05 / 05 / 2024

YÖK'ten Fenerbahçe Üniversitesi için inceleme!

YÖK'ten Fenerbahçe Üniversitesi için inceleme!

İstanbul'da Fenerbahçe Üniversitesi yönelik plan Yüksek Öğretim Kurulu'na sunuldu. İncelem yapan TÖK'ün rapor hazırlayacağı açıklandı.



İstanbul'da Fenerbahçe Üniversitesi kurulmasına yönelik tasarı TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Karar, 24 Kasım 2016'da 29 bin 898 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


Fenehbahçe Üniversitesi için spor, sağlık Bilimleri, Mühendislik ve Mimarlık, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim Fakülteleri'nin yanı sıra Sosyal, Sağlık ve Fen Bilimleri Enstitüsü'nden oluşacak Fenerbahçe Üniversitesi Vakfı tarafından dosya hazırlandı. 


Yüksek Öğretim Kurulu'na sunulan dosyada ilk 3 yıl içinde Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi ve kulübün ihtisas alanı olan Spor Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile spor sağlığı açısından son derece önemli olan Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu,  5 yıl içinde de Hukuk Fakültesi ve Denizcilik Fakültesinin açılması planlandı. Üniversitenin 5 yıllık süre içerisinde; 6 bin öğrenciye eğitim ve öğretim vermesi amaçlandı.


YÖK'ten Murat Güler başkanlığında 3 kişilik ekip, 100 öğrenci ile eğitim verecek Fenerbahçe Üniversitesi'nin hazırladığı dosyayı inceledi. İnceleme yapan YÖK görevlilerinin rapor hazırlayacağı açıklandı.



Milliyet


Geri Dön