27 / 04 / 2024

Yomra Belediye Başkanı'ndan hırsızlık kriteri: Maaşla çalışıp 2 dairesi varsa çalmıştır

Yomra Belediye Başkanı'ndan hırsızlık kriteri: Maaşla çalışıp 2 dairesi varsa çalmıştır

İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, kamu adına görev yapan belediye başkanlarının eğer öncesinde herhangi bir gayrimenkülü ya da malvarlığı yoksa makam maaşıyla mülk sahibi olamayacağını açıkldı. Bıyık, "Maaşla çalışıp 2 dairesi varsa çalmıştır" dedi.



"GÖREV SÜRECİNDE 2 DAİRESİ OLUYORSA ÇALMIŞTIR"

Bıyık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Ailemden belediyelerle, devletle iş yapmama noktasında durumumuz var. Belediye başkanlığına benim gibi bir dairesi olmayan ya da bir evi ile başlayan ancak görev süresi sonucunda aile şirketi olmaksızın, eğer insanların 2 tane dairesi oluyorsa, 2 tane arabası oluyorsa çalmıştır. Bizim aldığımız maaş belli. Yomra Arsin, Akçaabat gibi belediyede belediye başkanının maaşı 13-14 bin TL’dir. Bunun 5-6 bin TL’sini çay ve yemekte harcarsınız gider, gerisiyle de evinizi geçindirirsiniz. Bu paralarla insanların şirket kurma araba alma ev alma gibi bir lüksü olmaz. Çevremde arkadaşlarım var, konuşuyoruz zaman zaman. Geçen bir tanesine söyledim. Aynı dönemde ticaret hayatına başladık. O da siyasete başladı ben de siyasete başladım. 'Altındaki arabayı bana hediye versen kaskosuyla sigortasını veremem belediye başkanı olarak' dedim. Siz bu paraları nereden buluyorsunuz. Ben de merak ediyorum. Yolunu da bulamıyorum. Adamın altındaki araba 5 milyon. Oturduğu ev 10 milyon TL. Ev ve arabanın vergisi benim 1 yıllık maaşım ödemez. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön