28 / 04 / 2024

Yöryapı kentsel dönüşüm projelerine yoğunlaştı!

Yöryapı kentsel dönüşüm projelerine yoğunlaştı!

Yörsan ve Yöryapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Teoman Yörük, Türkiye’de oturulamaz durumdaki 6,5 milyon konutun kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde yenilenmesinin bir fırsat olduğunu dile getirdi.



Uzmanların verdiği rakamlara göre yüzölçümünün yüzde 90'ı deprem kuşağı içinde yer alan Türkiye’de, nüfusun yüzde 92'lik bölümünün 1. ve 2. derece deprem kuşağı üzerine kurulmuş kentsel alanlarda yaşadığı düşünüldüğünde, deprem riskine karşı dayanıklı yapılaşmanın önemi iyice ortaya çıkıyor. 


Türkiye'de oturulamaz durumda 6,5 milyon konut var!


Türkiye’de oturulamaz durumdaki 6,5 milyon konutun kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde yenilenmesinin bir fırsat olduğunu dile getiren Yörsan ve Yöryapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Teoman Yörük, “Düzensiz yapılaşma, düşük yapı kalitesi, plansız kentleşme, ulaşım ve altyapı alanlarının yetersizlikleri gibi sorunların giderilmesi için kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu söylüyor. Kentsel dönüşüm projelerinde deprem, rüzgâr gibi tüm yatay kuvvetlere dayanıklı, su, ısı ve ses yalıtımlarının titizlikle tam olarak uygulandığı, imalatta kullanılan tüm malzemelerin kaliteli ve dayanıklı ürünlerden oluşan birinci sınıf işçilik uygulamaları ile günümüz koşullarına uygun konutlar inşa edeceğiz.”  dedi


Yöryapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Teoman Yörük sözlerine şu şekilde devam etti: “Kentsel dönüşüm projelerinde inşaatta kullanılan malzemelerin kalitesi ve yapılan tüm imalatların, işin ehli kişiler tarafından yapılması, uygulama sonrası yapılan imalatların korunması ve bakımlarının yapılması ciddi önem arz etmektedir. Dolayısıyla, günümüz teknolojisine uygun olarak ve her türlü yatay kuvvetlerin yüklerini minimize ederek hesaplanan ve projelendirilen; Mimari ve statik betonarme projelerin dışında inşaatta kullandığımız malzemelerin kalitesi, mukavemeti ve imalat esnasında yapılan işçilik kalitesinin önemine de dikkat çekmek isterim. Biz projelerimizde bu hususlara çok dikkat ediyoruz ” dedi.


YÖRÜK: Hedefimiz çok büyük çaplı markalı konut projelerine imza atmak!


Vizyon Koleji Bahçeşehir kampüsünü tamamladıktan sonra rotayı Kentsel Dönüşüme çeviren Yöryapı ilk olarak Acıbadem'de Yör Palas ve Erenköy'de Altındere Apartmanını inşa edecek. Amaçlarının Yörsan'da olduğu gibi sektörde öncü firma olma olduğunu belirten Teoman YÖRÜK, “Okul projemizle başlayan inşaat serüvenimizi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında anlaşacağımız yerlerle devam ettireceğiz. Adımları tek tek ve sağlam bir şekilde atmak istiyoruz. Adımıza yakışır işler yapmak için, gıda sektöründe yaptığımız gibi inşaat sektöründe de şimdiye kadar yapılmayan şeyleri yapacağız inşallah. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ses getiren işler yaptıktan sonra çok büyük çaplı markalı konut projelerine imza atmayı planlıyoruz.”


Şuan için Yör Palas Acıbadem ve Erenköy Altındere Apartmanı ile Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında anlaştıklarını dile getiren YÖRÜK, yakın zamanda Bağdat caddesi, Fenerbahçe ve Erenköy’de birçok konut projesine başlayacaklarını, Konut projesi dışında Çengelköy’de Villa projesi ve Kâğıthane’de Hastane Projesine başlayacaklarını belirtti.


Yöryapı’nın İlk Ultra Lüks Kentsel Dönüşüm Projesi: Yör Palas


Yör Palas, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, tasarımıyla standartların değişime uğradığı, zamana uygun taleplerin yeniden tasarlanarak dizayn edildiği bir projedir.  


Boğaziçi Köprüsüne 6 km, Acıbadem Akasya Alışveriş Merkezi ve Metro istasyonuna 5 dakika, Metrobüs durağına 10 dakika yürüme mesafesinde bulunan Yör Palas için Yöryapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Teoman Yörük; “ Yör Palas, gözde lokasyonuyla İstanbul’un tamamına zahmetsizce ulaşma kolaylığı sağlayacak. Dış cephesinde Osmanlı dokularının Avrupa mimarisiyle sentezlendiği, içeride ise kalitenin ön planda tutulduğu akıllı ev sistemleriyle hayatı kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Yör Palas, 4 adet 4+1 ters dubleks, 4 adet 4+1 çatı dubleksi ve 12 adet 3+1 olmak üzere toplam 20 ultra lüks daire ile ev yaşamında ferahlığın yeni adresi olacak. Bu konut projemiz de diğer tüm projelerimiz gibi tüm detayları konforunuza göre düşünülmüş ve özenle tasarlanmış mimarisiyle Yöryapı kalitesini ortaya koymaktadır.” dedi. 


Altındere Apartmanı kentsel dönüşüm ile yenileniyor!           

                                                             

Kentsel dönüşüm projelerine odaklandıklarını söyleyen Yöryapı Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Yörük, Altındere Apartmanı ile ilgili şu bilgileri verdi: “ Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında anlaşma sağladığımız Altındere Apartmanı, Erenköy bölgesinde 3.578 m² inşaat, 1.383 m² arsa ve 470 m² bahçe alanına sahip, 2 asansörü ve kapalı otoparkı olan,  2 adet 2+1, 34 adet 3+1 ve 2 adet 4+1 dubleks olmak üzere toplam 38 lüks daireden oluşacak.” 


Erenköy’de merkezi bir lokasyona sahip, Bağdat Caddesi’ne ve minibüs yoluna yürüme mesafesinde, toplu taşıma araçlarına, hastanelere, eğitim kurumları ve üniversitelere çok yakın konumda bulunan Altındere Apartmanı’nın iç mekânları maksimum seviyede kullanılarak hayatınızı kolaylaştıracak şekilde dizayn edilmiş mimariye ve estetiğe sahiptir. Kullanılan malzemelerle kalite ve estetik tasarımdan taviz verilmeyen Altındere Apartmanı, nezih bir yaşam tercih edenlerin adresi olacak.




Web: www.yoryapi.com.tr





Haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Yör Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Teoman Yörük, şehir planlarına uygun binalar inşa edeceklerini belirtti. Yorsan Yapı olarak kentsel dönüşüm projesi kapsamında ses getiren işler gerçekleştirmeyi. ardından çok büyük çaplı markalı konut projelerine imza atmayı planadıklannı açıklayan Teoman Yörük, bu kapsamda ultra lüks kentsel dönüşüm projelerinin Yör Palas olduğunu açıkladı. Yörük, şunları söyledi: "Yör Palas. -1 adet 4+1 ters dubleks. 4 adet 4+1 çatı dubleksi ve 12 adet 3+1 olmak iizere toplam 21) ultra lüks daire ile ev yaşamında ferahlığın yeni adresi olacak." 



Karar



Haber Konya Takip Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yörsan ve Yöryapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Teoman Yörük, artan nüfusla birlikte Türkiye'deki yapılaşma oranının da hızla arttığını belirterek çarpık kentleşmenin fazlalaştığını dile getirdi. Yörük, "Bir saatlik yağmurun sonunda bile meydana gelen su baskınları, aracı olanların yaşadığı park yeri problemleri, biçimsiz ve estetikten yoksun binalar ve yeşil alanlarının yok denecek kadar az olması, görüntü ve gürültü kirliliği özellikle şehirde yaşayan insanların yaşam kalitesini düşürüyor" dedi. 


 "İSTANBUL'U KURTARMANIN TEK YOLU KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRMEK" 

İstanbul gibi bir dünya şehrini olumsuz etkilerden kurtarmanın yolunu kentsel dönüşümde gördüğünü söyleyen Yörük, "Altyapısı, yeşil alanları ve sosyal imkanları ile planlı, sağlıklı ve sürdürülebilir şehirlerin inşa edilmesi için başta devletimiz olmak üzere özel sektöre, üniversitelere ve bu şehirde yaşayanlara önemli görevler düşüyor. Başta İstanbul olmak üzere 81 vilayetimizin kent planlamasını bütüncül ve sistematik bir anlayışla yapmak, gelecek nesillere kaliteli yaşam imkanı tanımak ve olası felaketlerde kayıpları en aza indirgemek için kentsel dönüşümü fırsata dönüştürmek gerekiyor. Devletimizin resmi rakamlarına göre; kentsel dönüşümle ilk etapta 6 milyon konutun ivedi bir şekilde yenilenmesi gerekiyor. 20 yılda ise 14 milyon konutun yenilenmesi hedefleniyor. Bu hedefler ülkemiz için tarihi bir fırsat niteliği taşımakla birlikte kentsel dönüşüm alanında; sürdürülebilirlik, Ar-Ge ve inovasyon üçgeninde ilerlenirse sektörde kalite standartları yükselebilir" şeklinde konuştu.


Konya Takip




Haber Milat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Kentsel dönüşüm projelerinde inşaatta kullanılan malzemelerin kalitesi ve yapılan tüm imalatların, işin ehli kişiler tarafından yapılması, uygulama sonrası yapılan imalatların korunması ve bakımlarının yapılmasının ciddi önem arz ettiğini belirten Yöryapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Teoman Yörük, "Yöryapı olarak özellikle İstanbul'da depreme dayanıksız raporlu yani çürük raporlu olan yerlerle kentsel dönüşüm kapsamında anlaşıp sosyal tesisleri olan birinci sınıf malzemeyle, en son inşaat teknolojilerini kullanarak binalar inşa ediyoruz" dedi. Yorsan ve Yöryapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Teoman Yörük, Türkiye'de özellikle 1960 yılından itibaren ağırlıklı olarak köylerde yaşayan nüfusun büyük kısmı, hızlı sanayileşme ve ekonomik gelişmelerle birlikte şehirlerde yaşar hale geldiğini söyledi. Çarpık kentleşmenin Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olduğunu vurgulayan Yörük, "Nüfusun hızlı bir şekilde şehre akması beraberinde plansız şehirleşmeyi, tarım alanlarının tahribini, ulaşım ve altyapı yetersizliklerini, çevre kirliliğini ve kaçak yapılaşma gibi sorunları da getirmiştir. Kalitesiz binalar büyük şehirlerimizi sarmış, alt yapı ve sosyal donatı alanları yetersiz kalmış ve depreme dayanıksız malzemeler kullanılmıştır" dedi. 




Milat


Geri Dön