27 / 04 / 2024

Dumankaya İnşaat Tekel Evleri'ni kentsel dönüşüm kapsamında yenileyecek!

Dumankaya İnşaat Tekel Evleri'ni kentsel dönüşüm kapsamında yenileyecek!

'YENİDEN İstanbul' sloganıyla kentsel dönüşüm projelerine yoğunlaşan DKY inşaat, Maltepe'de bulunan Tekel Evleri'ni kentsel dönüşüm kapsamında yenilemeye hazırlanıyor. DKY İnşaat, ilk kazmayı 2014 yılının ikinci yarısında vurmayı planlıyor...




'YENİDEN İstanbul' sloganıyla kentsel dönüşüm projelerine yoğunlaşan DKY inşaat, Maltepe'de bulunan Tekel Evleri'ni kentsel dönüşüm kapsamında yenilemeye hazırlanıyor. Sitedeki hak sahipleriyle görüşüp, anlaşmalara devam eden DKY İnşaat, ilk kazmayı 2014 yılının ikinci yarısında vurmayı planlıyor. 15 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek projede geleneksel aile yapısına uygun konutlar inşa edilecek. DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya "Tekel Evleri, 43 yıl önce zorlukla kurulmuş bir site. Zaman artık bizlere sağlam yapılar inşa etmemiz gerektiğini gösteriyor. 


Deprem riskli binalar 


Mimari kaliteden ödün vermeden İstanbul'da sağlam binalar inşa etmek bizler için görev niteliğinde. Bu bilinçle bu özel projeye başladık. Binaların riskli olup olmadığının tespitinden sonra Tekel Evleri'nin dönüşümünün önündeki engeller de kalkacak" dedi. 


Mahalle temalı proje 


Bölgenin ihtiyaç ve dinamiklerini şirket bünyesindeki kadroyla birlikte tespit ederek değerlendirdiklerini ifade eden Ali Dumankaya "DKY İnşaat olarak her kentsel dönüşüm projemizde kapsamlı bir ön çalışma yapıyoruz. Arsa ve kat maliklerinin beklentileri de göz önünde bulunduruluyor. Mahalle temalı, geleneksel aile yapısına uygun, sosyal altyapısı düşünülmüş, yaşamı ve doğayı merkez alan kentsel yenilenme projeleri ortaya çıkarmaya çaba gösteriyoruz" diye konuştu. 


Star Gazetesi 


Geri Dön