28 / 04 / 2024

Yozgat Hacı Ozan Konağı restore ediliyor!

Yozgat Hacı Ozan Konağı restore ediliyor!

Tarihi Hacı Ozan Konağı'nda Yozgat Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları başladı.Tarihi bina, Gayri Menkul Eski Eserler Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından 1979 yılında korunması gerekli sivil mimari eserler listesine alınarak tescillendi.



Tarihi Hacı Ozan Konağı'nda Yozgat Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları başladı.Aşağı Nohutlu Mahallesi Korkmaz Sokak ve Başçavuş Sokakları Kesişme alanında yer alan bina, Gayri Menkul Eski Eserler Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından 1979 yılında korunması gerekli sivil mimari eserler listesine alınarak tescillendi. Daha sonra Kayseri Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından da 2007 yılında tescil edilen konağın mülkiyeti Yozgat Belediyesi tarafından 3 ay önce alındı. Konağın varisleri 20 gün içerisinde konağı boşalttı.


Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Kazım Arslan, " Yozgat halkına Belediye Başkanlığı seçim sürecinde bir çok söz verdik ve verdiğimiz sözleri hatta fazlasını yaptık. yapacağız. Restorasyon konusunda Hacı Ozan Konağı'yla fark atacağız. Müze şeklinde bir kullanım planımız yok. Halka açık, Belediye'nin hizmet vereceği bir cafe, çocuk parkı düşüncemiz var. Yozgat markalaşacak, imajı değişecek" dedi.


Yozgat Yenigün Gazetesi


Geri Dön