12 / 05 / 2024

Yozgat Hacı Ozan Konağı restorasyonu

Yozgat Hacı Ozan Konağı restorasyonu

Tarihi Hacı Ozan Konağı'nda Yozgat Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları başladı.Tarihi bina, Gayri Menkul Eski Eserler Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından 1979 yılında korunması gerekli sivil mimari eserler listesine alınarak tescillendi.

Yozgat'taki yöresel ev yoğun ilgi görüyor!

Yozgat Belediyesi tarafından Sarıhacılı Mahallesi'nde açılan Yöresel Ürün Pazarı ve Kahvaltı Evi yoğun ilgi görüyor. Konakta Yozgat yöresine ait yöresel ürünler satılırken, üst katta ise organik kahvaltı ve yöresel yemekler satılıyor.

Hacıkaya Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hacıkaya Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 60 bin TL sermaye bedeli ile Ozan Talip Kaya, Gökhan Kaya ve Süleyman Can Kaya ortaklığında kuruldu. 

Yozgat'ta menfez yıkımlarına başlandı!

Yozgat Belediyesi, Hacı Eyüpler Bahçesi olarak bilinen bölgeden geçen dere yatağının üzerini kapatan ve çirkin görüntüsü nedeniyle vatandaşların yoğun olarak şikayetine maruz kalan menfezlerin yıkımına başladı.

Yozgat Divanlı ve Sarıhacılı'ya yeni imar planı!

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, göreve geldikleri günden itibaren şehrin gelişimine yönelik yoğun bir şekilde çalışma içerisinde olduklarını belirterek, amaçlarının Yozgat'ı her bakımdan yaşanılır bir kent haline getirmek olduğunu söyledi.

Yozgat Hacı Ozan Konağı restore ediliyor!

Tarihi Hacı Ozan Konağı'nda Yozgat Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları başladı.Tarihi bina, Gayri Menkul Eski Eserler Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından 1979 yılında korunması gerekli sivil mimari eserler listesine alınarak tescillendi.

TOKİ Yozgat Mutafoğlu Konutları'nın başvuruları bugün başlıyor!

TOKİ Yozgat Merkez Mutafoğlu Konutları'nın başvuruları bugün başlıyor ve 31 Aralık 2012 tarihine kadar devam ediyor...

TOKİ Yozgat Mutafoğlu'da 67 konut için başvurular yarın başlıyor!

TOKİ Yozgat Mutafoğlu Evleri'nde satışa çıkarılan 67 adet 3+1 konut için başvurular yarın itibariyle başlıyor...

TOKİ Yozgat Merkez Mutafoğlu'da 81 bin 499 TL'ye 3+1!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Yozgat Merkez-Mutafoğlu Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 67 konut açık satışa sunuluyor...

Sağlık Bakanlığı, Yozgat Hastanesi için mimar, mühendis arıyor!

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yapım İşleri ile ürün ve hizmetlerin temin edilmesi işi ihale çıkıyor

Taksim - Hacıosman metrosu üzerindeki otopark bomboş!

Park yeri problemine çözüm olması amacı ile Taksim - Hacıosman metrosu üstünde inşa edilen otopark bomboş...

TOKİ Yozgat Mutafoğlu Konutları ve AGG başvurularında yarın son!

TOKİ Yozgat Mutafoğlu Toplu Konutları ve Alt Gelir Grubu kapsamındaki konutlar için başvurular yarın sona eriyor...

Anadolu Yakası'ndaki yeni projeler neler? Ozan Balaban açıklıyor!

SkyTurk 360'daki Emlak Kulisi Programına Ozan Balaban konuk oldu.

TOKİ Çorum ve Yozgat'da lise inşaatının ihalesi bugün 14.00'te!

Çorum'da 16 derslikli Kız Meslek Lisesi ve Yozgat'da 600 öğrencilik Ticaret Meslek Lisesi'nin inşaatı ve altyapı çalışmalarının ihalesi bugün yapılıyor...

Yozgat Hacı Ozan Konağı restorasyonu Haberi

Yozgat Hacı Ozan Konağı restorasyonu

Tarihi Hacı Ozan Konağı'nda Yozgat Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları başladı.Aşağı Nohutlu Mahallesi Korkmaz Sokak ve Başçavuş Sokakları Kesişme alanında yer alan bina, Gayri Menkul Eski Eserler Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından 1979 yılında korunması gerekli sivil mimari eserler listesine alınarak tescillendi. Daha sonra Kayseri Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından da 2007 yılında tescil edilen konağın mülkiyeti Yozgat Belediyesi tarafından 3 ay önce alındı. Konağın varisleri 20 gün içerisinde konağı boşalttı.


Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Kazım Arslan, " Yozgat halkına Belediye Başkanlığı seçim sürecinde bir çok söz verdik ve verdiğimiz sözleri hatta fazlasını yaptık. yapacağız. Restorasyon konusunda Hacı Ozan Konağı'yla fark atacağız. Müze şeklinde bir kullanım planımız yok. Halka açık, Belediye'nin hizmet vereceği bir cafe, çocuk parkı...