02 / 05 / 2024

Yozgat’ta Genç Akademi Merkezi açıldı!

Yozgat’ta Genç Akademi Merkezi açıldı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2013 yılı proje destekleri kapsamında Yozgat Eğitimciler Derneği bünyesinde hizmet verecek Genç Akademi Merkezi Lise Caddesi'nde düzenlenen törenle açıldı....




Lise Caddesi'nde hizmete giren merkezin açılışına Yozgat Vali Yardımcısı Adnan Daldal, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz, Yozgat Özel Zirve Eğitm Kurumları Genel Koordinatörü Davut Sağır, Yozgat Eğitimciler Derneği Başkanı Turgut Hatipoğlu, YASİAD Başkanı Rahmi Nazlıoğlu, Yozgat Maltepe Dershaneleri Genel Müdürü Hasan Çağlayan ve Gençilk Merkezi Müdürü Ali Sapmaz davetliler katıldı. Merkezin açılış kurdelesini Vali Yardımcısı Adnan Daldal, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz ve Özel Zirve Eğitim Kurumları Koordinatörü Davut Sağır ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, birlikte keserek merkezi gezdi. 


Vali Yardımcısı Daldal, bu tür merkezlerin eğitim adına önemli katkıları olacağını belirterek, merkezin Yozgat’a hayırlı ve uğurlu olması dileklerinde bulundu. Daldal, merkezin çalışmaları hakkında Proje Koordinatörü Nihat Güleç’ten bilgi aldı. Genç Akademi Merkezi Proje Koordinatörü Nihat Güleç, Gençlik Spor Bakanlığı’nın Akademi Dilinde Eğitim Seferberliği Projesi kapsamında proje bütçesinin 139 bin 920 lira destek gördüğünü söyledi.

Hazırlanan proje süresinin 10 ay olduğunu belirten Güleç, "Akademi Dilinde Eğitim Seferberliği Projesi ile düzenlenecek eğitimler ve etkinliklerle, öğrencilerde farkındalık oluşturmak, onların ufuklarını açmak, vatana millete faydalı insanlar yetişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Yine onların ulaşamadıkları çeşitli faaliyet ve imkanlara ulaşmalarını sağlamak, gençlik yıllarını kötü alışkanlıklarla, boş işlerle değil de hayatına sermaye oluşturacak eğitimlerle devam etmelerini sağlamak istiyoruz." dedi.


Proje kapsamında, eğitim öğretim döneminde düzenlenecek faaliyetlerin tamamına öğrencilerin de katılımlarını sağlayacaklarını ifade eden Güleç, "Eğitim öğretim dönemi boyunca büyük illerde düzenlenen eğitim ve seminerlere buradaki öğrencilerimizin de katılmasını sağlamak istiyoruz. Ülkemizin farklı illerine yapacağımız gezilerle de o yörenin tarihi ve kültürel zenginliklerini değerlerini öğrencilerimize tanıtmak istiyoruz." diye konuştu. 

Akademi Merkezi'ne kayıt yaptıran öğrencilerin düzenlenen faaliyetler sayesinde suç ve suç unsuru oluşturan ortamlardan uzak duracağını söyleyen Güleç, "Kurslara, katılan öğrenciler, çeşitli suç unsur ve ortamlarından uzak duracak, donanımlı gençler haline gelecek, bilinçli bir model haline gelecek, başarılı olmak için çabalayan, kendinden küçüklere de bu şekilde örnek olan gençler yetişecektir. Ülkesini tanıyan, bilimsel gelişmeleri yakından takip eden, tarihine bağlı, demokrasiyi iyi bilen bu gençler Yozgat’ın ve ülkemizin gelişimi için büyük bir avantaj olacaktır." ifadelerini kullandı.


Haber 3


Geri Dön