21 / 05 / 2024

Yozgat’ta yollar kış ortasında asfaltlanıyor!

Yozgat’ta yollar kış ortasında asfaltlanıyor!

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığını fırsat bilen Yozgat Belediyesi, bazı cadde ve sokaklarda asfalt çalışması başlattı. Asfalt çalışmasını inceleyen Başkan Başer, son yılların en kurak kış mevsiminin yaşandığını söyledi...




Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığını fırsat bilen Yozgat Belediyesi, bazı cadde ve sokaklarda asfalt çalışması başlattı. 


Asfalt çalışmasını yerinde inceleyen Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat’ta son yılların en kurak kış mevsiminin yaşandığını söyledi. Yarım kalan yollara asfalt döktüklerini belirten Başkan Başer, "Eskiden bu aylarda bir buçuk metre civarında kar olurdu. Bu yıl tüm ülke genelinde olduğu gibi Yozgatımızda da kurak geçiyor ama hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Sıcaklıklar bugün itibariyle 14-15 dereceyi buldu. Biz de sıcaklıkları değerlendirmek için ilimizde kalan cadde ve sokaklarımızın yollarının sıcak asfaltlarını yapıyoruz. Ama gönlümüz yağıştan yana, kardan yana. İnşallah yağar. Önümüzdeki günlerde onu da bekliyoruz." dedi.


Mahalle sakinlerinden Hasan Şahin, (70), ilk defa böylesine kurak bir mevsim yaşandığını belirtti, yağış temennisinde bulundu. Hüseyin Gök (80), şöyle dedi: "Ben 80 yaşındayım. 80 senede ilk defa böyle kış görüyorum. Eskiden bu zamanlarda evlerin çatısından kar kürerdik, tüneller açardık. Allah yardım eylesin, maalesef bu sene çok kuraklık gidiyor, özellikle köylülerimiz şu an mağdur durumdalar."


Malatya Son Havadis


Geri Dön