17 / 05 / 2024

Ytong, 48. yaş gününü 4 fabrikasında eş zamanlı kutladı!

Ytong, 48. yaş gününü 4 fabrikasında eş zamanlı kutladı!

48. Yıl kutlamaları çerçevesinde Ytongun İstanbul-Pendik, Tekirdağ-Saray, Antalya ve Bilecikte bulunan dört fabrikasında eş zamanlı törenler gerçekleştirildi. Törenlerde Ytonga uzun yıllar emek vermiş çalışanlara Kıdem Ödülleri verildi



İnşaat sektörünün köklü kuruluşu Türk Ytong Sanayi A.Ş, 48. Kuruluş Yıldönümünü 14 Aralık 2011, Çarşamba günü, dört fabrikasında düzenlenen törenler ile kutladı.

Törende konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Demiren: 48 yıl önce 50 bin metreküp kapasite ile başladığımız Ytong üretimi, ülkemizin beş bölgesindeki beş fabrikada, yılda yaklaşık 1,8 milyon metreküp kapasiteye ulaşarak, başarıyla sürmektedir.  48 yıl zarfında üretilen ve uygulanan toplam Ytong hacmi 19 milyon metreküpü aşmıştır. Bu miktar Ytong ile yaklaşık 1 milyon 300 bin adet konut yapılmış ve bu konutlardaki enerji tasarrufu bugüne kadar, ülkemize ortalama 11 milyar dolar düzeyinde döviz kazandırmıştır. Buna her yıl yaklaşık 600 bin dolar ilave olmaktadır. Bu başarıdan dolayı, tüm Türk Ytong çalışanlarını kutluyorum.

Yürütülen başarılı çalışmalar neticesinde, bugün dünyanın 26 ülkesindeki Ytong üreticileri arasında Almanya ve Polonyadan sonra 3. sıraya yükselmiş olan Türk Ytongun, 2013de 50. yılımızı kutlarken birinciliğe yükselmesini temenni ediyoruz.  Bu hedef için gayretle çalışacağız dedi.

Genel Müdür Nabi Özdemir ise konuşmasında: Yarım asırı devirmeye hazırlandığımız  bu dönemde, Türk Ytong ailesi olarak, rekorlara imza atmaktan büyük mutluluk duymaktayız. 2011 yılı için 1 milyon metreküp satış miktarını aşma hedefi belirlemiştik. Övünçle belirtmeliyim ki,  bu hedefi aşarak 1.3 milyon metreküp üretim ve satış hacmine ulaştık. Bu başarıda emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. dedi.

1965ten Bugüne YTONG

1963 yılında Alman Ytong ortaklığı ile kurulan, ilk fabrikasını 1965 yılında İstanbul Pendikte işletmeye alan Türk Ytong, bu tesisin ardından sırasıyla 1997 yılında Tekirağ-Saray, 1998 yılında ise Antalya ve Gaziantep, 2008 yılında da Bilecik fabrikalarını hizmete açtı. Sektörün lideri konumundaki Türk Ytong, sürekli artan satış grafiği ve buna paralel gerçekleştirdiği kapasite artış yatırımları ile Türkiyenin en büyük, dünyanın ise sayılı gazbeton üreticilerinden biridir.

Deprem dayanımı, sağlamlık, yangın güvenliği, üstün ısı yalıtımı sağlama, kolay işlenebilirlik ve çevre dostu olma özellikleri taşıyan donatılı ve donatısız ürünleriyle sağlıklı ve modern yapılaşmaya yön veren Ytong, sağladığı enerji tasarrufu ile ülke ekonomisine de önemli katkıda bulunuyor.


Geri Dön