30 / 04 / 2024

Ytong, Çatalca'da ilk yeşil tesisini kurdu!

Ytong, Çatalca'da ilk yeşil tesisini kurdu!

Isı yalıtımı ürünleri imal eden Türk Ytong. grubun küresel ölçekteki ilk yeşil tesisini Çatalca'da kurdu. Firma, yeni tesisiyle, enerji ve hammadde konusunda verirmliliği artırmayı amaçlıyor.



2015 yılında, 30 milyon Euro yatırımla devreye aldıkları fabrikanın, Türkiye'deki altıncı tesisleri olduğunu kaydeden Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, söz konusu tesisle yıllık 400 bin metreküp üretim kapasitesine ulaşacaklarını kaydetti. Yeni tesislerinde yanmaz ısı yalıtım levhası 'Multipor'u üreteceklerini açıklayan Erel, "Multipor, inovasyon ürünü olan Ytong ısı yalıtım plağının bir adım daha ötesinde olacak. Ürünle, sürdürülebilir yapılaşma, enerji verimliliği ve yangın güvenliği gibi konularda beklentileri karşılamak istiyoruz" diye konuştu. 


Firmalarının Multipor yatırımıyla ısı yalıtımında üretim kapasitesini beş kat artıracağım vurgulayan Gökhan Erel, yılda 1 milyon metrekare mantolamaya alternatif yanmaz ısı yalıtımı üreteceklerini kaydetti. Yeni tesisle birlikte enerji ve hammadde konusunda verimliliği artıracaklarını söyleyen Gökhan Erel, Türk Ytong'un üretiminin, yüksek oranda iç pazara yönelik olduğunu dile getirdi. Çatalca'daki fabrikalarıyla kapasitelerinin kademeli şekilde artacağını söyleyen Erel, "2015 yılında hedeflerimize ulaştık. Bu yıl, pazarda kayda değer atılım planlıyoruz. Yeni yatırımlarla üretim, istihdam ve ciro hedeflerine ulaşacağız" dedi.

 

"Blok ürünlerin ısı yalıtım performansını artırdık" 


Firmalarının Ar-Ge çalışmalarına önem verdiğini ifade eden Gökhan Erel, geliştirdikleri ürünlerle ısı yalıtımı, yangın ve deprem güvenliğinde çözümler sunduklarını ifade etti. Enerji tasarrufunun sürdürülebilir gelecek için taşıdığı önemin bilincinde olduklarını belirten Erel, "ArGe çalışmalarımızla blok ürünlerin ısı yalıtım performansını artırdık. 2014 50lı sonunda ytong duvarların ısıl iletkenlik hesap değerini yüzde 15 daha iyileştirerek ürettiğimiz 'Ytong Blok 0.11'i pazara sunduk" diye konuştu. Bu yılın mayıs ayında ürünü geliştirerek, ısı yalıtım performansını yüzde 30 daha artırdıklarını kaydeden Erel, "Ytong 0.09'u piyasaya sürdük. 


Ürün, ısı yalıtımında performansı artırıyor" açıklamasında bulundu. 


Yüksek ısı yalıtımı sağlayan, yangına karşı dayanıklı, hafif malzeme olan ürünlerin pazarda tercih edildiğini aktaran Gökhan Erel, Ytong'un 20 ülkede üretim yaptığını ve global pazarda bilinen bir marka olduğunu ifade etti. İki yıl içinde ürün inovasyonunda kayda değer aşamalar kaydettiklerini belirten Erel, "Duvarların ısı yalıtım performansını iyileştirerek,yapılarda enerji tasarrufunu artırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu. 



İnşaat sektörünün, 2015 yılında kısa bir belirsizlik hali yaşasa da yılı büyümeyle kapattığını belirten Gökhan Erel, 2016 yılında yeniden bir hareketlenme gözlediklerini ifade etti. Bugün itibarıyla Türkiye'de yaklaşık 100 bin şantiyede süren inşaat çalışmalarının sektörü hareketlendirdiğini ifade eden Erel, "Türkiye'de 6.5 milyon konutun kentsel dönüşüm kapsamında yenileneceği öngörülüyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla, sektör uzun vadede hareketliliğini koruyacak" dedi. 



Kentsel dönüşümün en yoğun yaşandığı kentin İstanbul olduğunu aktaran Gökhan Erel, yurt genelindeki kentsel dönüşümün yüzde 40'ımn Kadıköy'de yapıldığını kaydetti. Erel, Kadıköy'de yaşayan insanları, başta mimari ve teknik olmak üzere, karşılaşacakları temel konu başlıkları hakkında ayrıntılı bilgilendirmek amacıyla İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD) ile 'Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan' Projesi'ni başlattıklarını açıkladı. Çalışma kapsamında Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan Rehberi'ni yayımladıklarını açıklayan Erel; rehberin 15 yıllık süreçte riskli yapı statüsündeki yaklaşık 12 bin binanın yenileneceği Kadıköy'de yaşayan insanlardan alınan görüşlerle hazırlandığını iletti. 


"Yalıtmışız binalar, sürdürülebilirlik kriterleri çerçevesinde yenilenmeli" 


Sektör sorunlarına da değinen Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, konut yenileme sürecinin uluslararası standartlara uygun şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. Tümyalıtımsız binaların sürdürülebilirlik kriterleri çerçevesinde yenilenmesinin önem taşıdığını dile getiren Erel, "Kentsel dönüşüm programlaıtnda binaların çevreyle ilişki kurmasına izin verecek şekilde inşa edilmesine, genelde gereken önem verilmiyor. Bu süreçte hem yerel yönetimlerim hem tüketicilerin hem de devletin üzerine düşen görevler var. Dikkatli ve özenli çalışmalar ile doğru malzemelerin kullanıldığı birmireç yürütüldüğü takdirde, kentsel dönüşüm programının doğru amaca hizmet edeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu. 





Dünya


Geri Dön